Arsurile solare. 7 recomandări pentru prevenție și 4 sfaturi ca să te tratezi - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

Arsurile solare. 7 recomandări pentru prevenție și 4 sfaturi ca să te tratezi

Sfatulparintilor » Familie-Părinţi » Relaxare și wellness » Arsurile solare. 7 recomandări pentru prevenție și 4 sfaturi ca să te tratezi
sfatulparintilor.ro - arsuri solare
Soarele precipită apariţia cancerului de piele, prin urmare nu amâna vizita la medicul specialist dacă observi modificări ale unor aluniţe(de culoare, dimensiune, volum etc) sau dacă petele pigmentare devin supărătoare. Dar nu e totul atât de grav!

Arsurile solare sau mai bine spus modificările pe care acestea le provoacă nu trec niciodată, ci se cumulează cu fiecare nouă expunere neatentă. Medicii dermatologii avertizează că, statul la plajă neprotejat arde pielea destul de repede, chiar şi la orele dimineţii. Inclusiv condusul maşinii prin oraş permite arsura pe antebraţul ţinut, de obicei pe geam. Cremele fotoprotectoare nu trebuie să-ţi lipsească din geantă, mai ales dacă ai o piele sensibilă. De obicei nasul şi decolteul sunt mai expuse soarelui şi astfel sunt primele zone vizate de razele solare.

Ghid cuvinte
Ghid digital. Descarci instant
100 de expresii care fac rau copiilor, interzise unui parinte bun
47 lei
Cumpara Descarca demo
Ghid cuvinte
eBook: Sute de idei pentru o viață armonioasă
Cum să fii cu ADEVĂRAT BINE cu TINE în pielea ta
47 lei
Cumpara Descarca demo

Simptomele arsurilor solare apar la câteva ore după expunerea solară şi includ: înroşirea pielii, durere locală, apariţia flictenelor (băşicuţe cu lichid), dureri de cap, stări de oboseală şi chiar febră. Deşi uşor de vindecat, pielea va suporta efectele arsurilor solare mult timp.

Bronzul nu este totuna cu arsura solară. Bronzul dispare, în schimb arsura apare, rămâne şi se acumulează. În mod obişnuit după 15-20 de ani se manifestă evident ca fotoîmbătrânire, însă transformările canceroase se pot ivi oricând. Iată câteva recomandări de care să ții seama:

Citește mai departe pe ANTENA SATELOR.

Cuvinte cheie:
Data articol: 29/07/2015