În plin sezon de gripă și infecții virale, trebuie să ne luăm toate măsurile necesare pentru ca cei mici să fie feriți. A venit primăvara, însă este încă perioada de maximă circulație a virusurilor, mai ales în colectivitate. De multe ori, cei mici ies din anotimpul rece cu un sistem imunitar fragil și sunt expuși la infecții respiratorii, precum cele ale tractului respirator superior (faringite, amigdalite, otite medii), dar și cele ale tractului respirator inferior – bronşiolite şi pneumonii.
Infectiile căilor respiratorii sunt infecții virale autolimitate, simptomele cele mai des întâlnite fiind strănutul, obstucția nazală, rinoreea, usturimea în gât, tusea, febra, durerile de cap, durerile musculare și astenia fizică. Aceste infecţii se pot complica, ducând, la pneumonii, la bronhopneumonii, la sinuzite sau la otite.
RELAȚIILE se îmbunătățesc pentru 3 ZODII în săptămâna 6-12 ianuarie 2025
NOROCUL favorizează aceste 3 ZODII la finalul săptămânii 6-12 ianuarie 2025
ZODIA care face din SĂNĂTATE și BUNĂSTARE o prioritate de top în 2025, conform astrelor
Cea mai frecventă infecție respiratorie prezentă în colectivități este cea cu streptococ betahemolitic grup A, o parte dintre copii fiind purtători sănătoși. Aceștia din urmă nu necesită tratamentul cu antibiotice, însă profilaxia joacă un rol important.
Infecțiile respiratorii sunt responsabile de unul din cinci decese la copilul sub vârsta de 5 ani şi reprezintă cel mai frecvent motiv de vizite medicale şi internări, în special la copilul de vârstă preşcolară, spun medicii. De exemplu, în populația pediatrică, faringo-amigdalita acută reprezintă una dintre cauzele cele mai frecvente de tratament în ambulatoriu și de utilizare a antibioticelor.
Aceste infecţii respiratorii pot fi determinate de mai mulţi germeni: virusuri, bacterii, microorganisme atipice. De aceea, medicii spun că cea mai bună armă împotriva lor este prevenția și profilaxia.
Loroblis, un probiotic pentru căile respiratorii superioare (cavitatea bucală si nazofaringe)
O variantă testată și cu rezultate demonstrate pentru profilaxia infecțiilor tractului respirator superior la copii este Loroblis, un probiotic care poate fi folosit și ca tratament adjuvant în cazul anumitor infecții. Loroblis conține Streptococcus salivarius K12 (BLIS K12), o tulpină bacteriană care colonizează cavitatea bucală și nazofaringele persoanelor sănătoase și face parte din flora bacteriană normală.
Studiile clinice au demonstrat că Loroblis contribuie la menținerea și dezvoltarea unei flore microbiene cu rol protectiv la nivelul cavității orale și faringelui. Astfel, tratamentul are potențial în profilaxia infecțiilor tractului respirator superior și în terapia infecțiilor ușoare și medii ale tractului respirator superior. De asemenea, Loroblis este indicat și în terapia de susținere după tratamentul antibiotic al infecțiilor tractului respirator superior.
Un studiu realizat la nivel global pe 100 de copii cu vârstele între 5 și 10 ani, înscriși pe lista de planificare chirurgicală pentru adenotonsilectomie(amigdalectomie), a confirmat eficacitatea administrării orale a Streptococcus salivarius K12 pentru prevenirea infecțiilor faringo-amigdanliene, scăderea utilizării antibioticelor și îmbunătățirea generală a calității vieții, cu un număr redus de absențe de la școală și mai puțini copii supuși unei intervenții chirurgicale. Studiul a fost publicat în iulie 2019 în International Journal of General Medicine.
De asemenea, un alt sudiu publicat în 2018, în care au fost urmăriți timp de un an 133 copii cu vârsta între 3-14 ani, diagnosticați cu cel puțin un episod de faringo-amigdalită streptococică și/sau otită acută medie, fără istoric de faringo-amigdalite streptococice recurente, a demonstrat rezultate foarte bune ale Loroblis. În cazul copiilor care au primit timp de 6 luni Loroblis (în două cure de trei luni – primavara și toamna), studiul a arătat scăderea ratei faringo-amigdalitei streptococice cu 90% și a ratei faringo-amigdalitei non streptococice cu 94% față de anul anterior. Rata de otită medie acută a scăzut cu 71%, iar numărul de zile de administrarea de antibiotic s-a redus cu 88% față de anul precedent. De asemenea numărul de zile de absenta de la gradință și școală a scăzut cu 85% față de anul anterior, și astfel păriții au lipsit de la locul de muncă cu 75% mai puțin.
Cum se administrează Loroblis
Loroblis se recomandă adulților și copiilor mai mari de 3 ani: 1 comprimat orodispersabil/ zi (sau 1-2 comprimate orodispersabile/ zi), dizolvat lent în cavitatea orală, seara după igiena orală, în funcție de recomandarea medicului, timp de 90 de zile pentru profilaxia infecțiilor recurente ale tractului respirator superior (faringite, amigdalite, otite medii recurente).
Este inutilă administrarea Loroblis concomitent cu antibioticul, din cauza sensibilității puternice la antibiotice a tulpinii Streptococcus salivarius K12.
Persoanele imunodeprimate, care urmează anumite tratamente (chimioterapie, radioterapie) ori au leucopenie severă trebuie să consulte medicul înainte de administrarea produsului.
Pentru copiii de 1-3 ani există și Loroblis Baby, ca alternativă a formei farmaceutice. Acesta este sub forma unor pliculețe cu pulbere orodispersabilă, iar fiecare pliculet de Loroblis Baby conține – 1 miliard CFU BLIS K12 + vitamina D3 și contribuie la menținerea și restabilirea eubiozei la nivelul cavității bucale și faringelui. Vitamina D contribuie la funcționarea normală a sistemului imunitar al copiilor.
Pentru mai multe informații vă rugăm accesati site-ul http://www.innergy.ro/index.html