Shop
Ultimele 100 de articole

Poftele tale sunt mesaje importante ale organismului despre sanatatea ta

02 martie 2019, , Vizualizări:
mesaje pofte
Printre indicatorii starii noastre de sanatate se afla si poftele pentru anumite alimente si gusturi. Asa cum veti afla din articolul de mai jos, acestea sunt influentate de prezenta unor afectiuni sau a unui deficit de nutrienti. De asemenea, veti vedea cum ar trebui sa procedati pentru ca acestea sa nu va puna in pericol sanatatea sau silueta.

Daca poftim mereu la ceva dulce

Specialistii in domeniul nutritiei au efectuat mai multe studii cu privire la relatia dintre pofta pentru dulciuri si starea organismului. Din acestea a rezultat ca dorinta crescuta de a beneficia de gustul dulce are la baza oricare dintre urmatoarele situatii:
• Fie in corpul nostru exista un deficit de anumiti nutrienti
• Fie ne confruntam cu o stare de oboseala 
In ceea ce priveste prima situatie, s-a ajuns la concluzia ca persoanele care ar vrea mereu ceva dulce pot duce lipsa de nutrienti precum: fosfor, crom, triptofan (acesta este un aminoacid obtinut din alimentatie, folosit de organism pentru sinteza proteinelor, favorizand inclusiv producerea de serotonina si contribuind astfel la diminuarea starilor de tristete sau chiar depresia).
Pentru ca organismul sa aiba un aport din acestia, nu este indicat sa ne concentram pe consumarea unor cantitati mari de dulciuri, ci sa avem grija sa includem in meniul zilnic si alimente precum:
• Daca avem deficit de crom, ar fi bine sa consumam broccoli, struguri, branza
• Daca avem deficit de fosfor, este indicat sa mancam adesea oua, produse lactate, nuci, legume, cereale
• Pentru suplimentarea triptofanului, ar fi bine sa mancam mai multa branza, oua, struguri, cartofi dulci, dovleac, spanac sau ciocolata neagra.
 
Citeste mai multe pe Qbebe.ro.

Cuvinte cheie:

seo
Gradinita
codul
Scrie și tu
Nu necesită conectare click aici pentru toate intrebarile
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.

Recomandări

Cele mai noi

Vezi cele mai noi 100 de articole

Cele mai citite din categorie

Meniu