Miopie
Miopia este o afecţiune a ochilor manifestată printr-o vedere slabă la distanţă. Defectul se tratează prin purtare de ochelari şi fitoterapie cu: afin, ţelină. Se vor consuma: afine, legume, polen, morcovi.
Tratament cu ceai de afine
Se vor macera 8 ore 2 linguriţe cu frunze de afin în 500 ml de apă rece. Se va da maceratul în clocot şi apoi se va bea. Se beau 2 căni de ceai / zi. Se poate prepara şi un decoct din 1 linguriţă de fructe zdrobite în 250 ml de apă.
Decoctul se bea în cursul unei zile, înghiţitură cu înghiţitură.
Tratament cu ceai de ţelină
Se prepară un decoct din 1 linguriţă de rădăcină de ţelină rasă. Se picură câteva picături în ochi sau se vor tampona pleoapele cu vată îmbibată în decoct.
Te mai poate interesa: Tratamente naturiste. Iarba lui Tatin, planta cu puteri miraculoase, care răpune cancerul și tratează ulcerul
Prostată
Prostata este glanda anexă a aparatului genital masculin, situată în jurul porţiunii iniţiale a uretrei, înaintea ampulei rectale şi sub vezică. Produsul său de excreţie contribuie la formarea spermei, vehiculând spermatozoizii formaţi în testicule. Prostatita reprezintă inflamaţia prostatei. Hipertrofia prostatei, mai precis a glandelor periuretrale, din segmentul prostatic al uretrei este o afecţiune frecventă la bărbaţii vârstnici şi se datorează tulburărilor de echilibru hormonal. Se poate produce o strâmtorare chiar până la închiderea totală a uretrei, împiedicând eliminarea totală a urinei.
Fitoterapia utilizează următoarele plante medicinale: urzica moartă, holera (ghimpele), castanele sălbatice.
Notă: În timpul tratamentului pentru combaterea prostatei, nu beţi alcool, consumaţi alimente fără condimente şi cu foarte puţină sare.
Întrucât prostata este o maladie care interesează un număr mare de bărbaţi vârstnici, vom da o amploare mai mare acestui subcapitol. Tratament cu ceai de holeră (ghimpele) Decoctul se prepară din 1 g de plantă fiert în 250 ml de apă, timp de 10 minute. Se beau 2 căni de ceai pe zi, dimineaţa şi seara, înainte de mesele principale. Cura durează 6-18 luni. Descoperirea proprietăţilor terapeutice ale “holerei” (ghimpele) este o prioritate românească, şi anume a unui colectiv de la IMF – Cluj, condus de dr. Pavel Petcu.
Tratament cu ceai de urzică moartă
Ceaiul se prepară dintr-o linguriţă din părţile aeriene ale plantei cu 250 ml de apă clocotită. Se beau 2 căni de ceai / zi. În caz că sunt utilizate flori de urzică moartă, infuzia se obţine din 1/2 linguriţă de flori la 250 ml de apă clocotită. Prima cană de ceai se bea dimineaţa, iar cea de-a doua între masa de prânz şi cea de seară.
Tratament cu ceai după formula:
Frunze de ienupăr – 60 g
Urzică moartă albă – 60 g
Flori de iarbă neagră – 60 g
Fumăriţă (plantă, fără rădăcini) – 60 g
Paracherniţă (plantă, fără rădăcini) – 60 g
Ceaiul se prepară din 5 linguri de amestec vegetal în 1000 ml de apă, lăsat să fiarbă 1 minut şi apoi infuzat 10-15 minute. Acest ceai este recomandat preventiv bărbaţilor cu vârsta peste 40 de ani, cât şi în tratamente. Preventiv se va face o cură de 30 de zile / an, iar în tratamente curele vor fi de lungă durată.
Rahitism
Rahitismul este o boală care apare în copilărie şi adolescenţă şi se datorează în mod esenţial unei carenţe de vitamina D. Se produc tulburări în metabolismul fosforului şi calciului, ceea ce determină o calcifiere defectuoasă a oaselor, care rămân moi şi osificaţia întârzie.
Fitoterapia apelează la nuc. Infuzia se prepară din 1-2 linguriţe frunze la 250 ml de apă clocotită. Se beau 1-2 căni de ceai / zi. Se pot face băi locale şi aplica cataplasme cu o infuzie concentrată din 2-3 linguri frunze de nuc mărunţite în 250 ml de apă clocotită.
Surmenaj intelectual
În cazul unui surmenaj intelectual, tratamentele sunt foarte diversificate:
Pentru îmbunătăţirea memoriei se va bea suc de lămâie sau se va consuma lămâie cu zahăr. Se recomandă şi 2 căni de ceai de urzică pe zi.
Pentru eliminarea nervozităţii se va bea suc de varză sau se va consuma salată de varză albă.
Pentru îmbunătăţirea puterii de concentrare se va bea ceai de mentă, coada calului, ventrilică.
Articolul integral il gasesti aici.
foto: Depositphotos.com
Citeste continuarea: 1 2