Pentru burtici și mămici – tratamentul colicilor și diareei la bebeluși și copii - Sfatulparintilor.ro
Ultimele
de 14 ani pentru voi

Pentru burtici și mămici – tratamentul colicilor și diareei la bebeluși și copii

Sfatulparintilor » Familie-Părinţi » Sanatate fizica si mentala » Pentru burtici și mămici – tratamentul colicilor și diareei la bebeluși și copii
tratamentul colicilor și diareei la bebeluși

Colici la bebelusi, diaree, enterocolite sau enteroviroze la copii (mai mici sau mai mari, după caz) sunt tot atâtea motive de îngrijorare și stres pentru părinți. Deși nu sunt boli grave, neglijarea lor sau tratarea necorespunzătoare pot duce la complicații deloc de neglijat.

Bebelușul

În primele luni de viață, sistemul digestiv al bebelușului este extrem de sensibil, iar problemele digestive pot apărea foarte ușor. Toți părinții se confruntă la un moment dat cu o problemă de digestie a celui mic, mai ales în primele trei luni, când apar colicii, și după vârsta de șase luni, când începe diversificarea, introducerea hranei solide în alimentația celui mic. Un bebeluș cu dureri de stomac va fi agitat, va plânge și, în multe cazuri, va refuza să mai mănânce.

Copilul in colectivitate

Odată ce copilul crește, gastroenterita va deveni una dintre bolile cele mai frecvente cu care părinții vor avea de luptat. Gastroenterita este o afecțiune care poate avea mai multe cauze, printre cele mai frecvente numărându-se virusurile și bacteriile.

Virusurile și bacteriile sunt extrem de contagioase și sunt răspândite în special prin aer, apă sau mâncare contaminată. De asemenea, igiena necorespunzătoare a mâinilor este responsabilă pentru apariția infecției. Cel mai mare risc apare atunci când mâinile nu sunt spîlate corespunzător după folosirea toaletei sau schimbarea scutecului unui bebeluș.

Imunitatea din stomac

De aceea, o floră intestinală sănătoasă și echilibrată este esențială pentru menținerea și îmbunătățirea imunității. Deoarece peste 70% din imunitatea naturală a organismului se află la nivelul florei intestinale. Astfel, menţinerea sau refacerea florei intestinale are o importanţă covârşitoare asupra sănătăţii. De aceea administrarea de prebiotice, probiotice sau cel mai bine de simbiotice (asocierea dintre prebiotice şi probiotice) este foarte importantă, dacă se tinde spre o viaţă sănătoasă.

Probiotice si prebiotice, știți să le deosebiți?

Probioticele sunt bacteriile „bune”, care au capacitatea de a menține și de a restabili echilibrul florei intestinale și de a susține sistemul imun. Acestea favorizează echilibrul florei intestinale și îmbunătățesc activitatea barierei intestinale contra agenților patogeni externi. Totodată, probioticele stimulează sistemul imunitar în lupta contra infecțiilor de sezon.

Cum le arată și numele, prebiotice sunt produse care conțin substanțe ce favorizează dezvoltarea unor bacterii „prietenoase” în intestin. Prebioticele sunt substanțe nedigerabile care reprezintă un nutrient al probioticelor și favorizează dezvoltarea bacteriilor benefice (bifidobacterii și lactobacili), ceea ce determină un efect inhibitor asupra dezvoltării bacteriilor patogene, prevenind infecțiile.

Dacă acțiunea probioticelor este evidentă în general doar pe durata de timp în care sunt administrate, prebioticele trebuie privite ca un fel de „material” de întreținere al florei sănătoase pe care o detțnem deja și ca un „material” de selecție al microorganismelor de care avem nevoie.

Colici și probleme digestive

De aceea pentru tratarea colicilor și diareei la bebeluși, si nu numai, precum și ca adjuvant în tratarea gastroenteritelor, Plantamed recomandă remedii naturale, standardizate, sigure și eficiente, bazate pe dovezi științifice și dovedite clinic pe loturi mari de pacienți.

Pentru problemele digestive Plantamed recomandă COMPLIFORA, pentru sugari, copii și adulti, o combinatie unica ce contine doi lactobacili si culturi vii de levuri.

Inovația Compliflora constă în conținutul celor două tulpini de lactobacili – unul acționează in intestinul subtire și celălalt în intestinul gros – și este conform cu toate ghidurile europene de pediatrie.

COMPLIFLORA BABY PICĂTURI 2 ÎN 1 – se recomandă în tratamentul bolii diareice acute prin:

  • stimularea răspunsului imunitar
  • prevenirea şi tratarea eczemei atopice
  • prevenţia şi tratamentul alergiilor

COMPLIFLORA plicuri 4 ÎN 1 – asociat cu antibioterapia se recomandă pentru prevenţia diareei;

  • în alergii alimentare;
  • în reglarea tranzitului instestinal;
  • în tratamentul diareei infecţioase, inclusiv Clostridium dificile
  • în boala inflamatorie intestinală

Rercomandări, compoziție și administrare, puteți găsi pe: www.plantamed.ro
Mai multe informatii despre produsele inovatoare pe care le importăm de la partenerii noştri externi, pionieri în fitoterapie la nivel mondial şi care continuă să revoluţioneze extracţia substanţelor active din plante, aflaţi pe www.plantamed.ro

Data articol: 04/08/2019