Ochi obositi: 5 cauze care iti reduc acuitatea vizuala - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

Ochi obositi: 5 cauze care iti reduc acuitatea vizuala

Sfatulparintilor » Familie-Părinţi » Sanatate fizica si mentala » Ochi obositi: 5 cauze care iti reduc acuitatea vizuala

Multi oameni se confrunta cu problema ochilor obositi. Dupa o zi grea de munca ajungi acasa stors de energie si te intrebi de ce ai ochii obositi. Iata cinci cauze care iti reduc acuitatea vizuala si ce sfaturi ofera dr. James P. McCulley, medic oftalmolog, profesor la Facultatea de Medicina din cadrul Universitatii din Texas.

 

Ochi obositi #1: Orele multe petrecute in fata computerului

Munca la calculator si cititul necesita folosirea mai multor zone musculare ale ochilor. Ochiul uman este conceput in asa fel incat retina sa oglindeasca orice obiect fara sa se utilizeze nici un muschi. Totusi, pentru a vedea un obiect de aproape, intra in joc cate un set de muschi. De exemplu, muschii extraoculari trebuie sa miste fiecare ochi spre interior, sfincterele pupilelor lucreaza la micsorarea acestora, muschii ciliari se contracta astfel incat un obiect sa fie cat mai clar reprodusa.

 

Sfat: Pentru a va relaxa ochii trebuie sa va concentrati atentia asupra unui obiect aflat la distanta mai mare. Veti simti imediat cum muschii ochilor se destind.

 

Citeste continuarea: 1 2 3

Cuvinte cheie: ,
Data articol: 12/01/2015