Shop
Ultimele 100 de articole

Modul in care dai mana tradeaza cat de sanatos esti

29 august 2017, , Vizualizări:
da mana - sfatulparintilor.ro - pixabay_com

Te-ai gandit vreodata ca modul in care dai mana tradeaza o multime de lucruri despre sanatatea ta?

Un studiu recent, realizat la Universitatea McMaster din Hamilton, Ontario (Canada), a descoperit faptul ca stransoarea mainii la salut poate fi un bun indicator al tensiunii arteriale si al riscului de deces din pricina unei boli cardiovasculare si nu numai.

 

La studiu au participat 140.000 de pacienti, cu varste cuprinse intre 35 si 70 de ani, din 17 tari. A fost folosit un dinamometru care sa masoare forta muschilor in timpul unei strangeri de mana. Apoi, voluntarii au fost urmariti timp de patru ani.

Cu cat puterea de strangere a mainii era mai mica, cu atat mai mare era riscul de a muri din pricina unei boli cardiovasculare.

 

Dr. Darryl Leong, coordonatorul studiului, a remarcat faptul ca in randul persoanelor care suferau deja de boli precum cancer, sau boli cronice la inima, cei care aveau o strangere de mana puternica prezentau sanse mai mari de recuperare decat cei care aveau o strangere de mana slaba.

Acest lucru i-a determinat pe cercetatori sa emita ipoteza ca o imbunatatire a puterii musculare poate fi sinonima cu un risc scazut de a muri. Cercetarile au fost extinse pentru a se dovedi aceasta ipoteza.

 

Sursa: care2.com

Cuvinte cheie:

seo
Gradinita
Blossom Salon
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.