Pentru ca tot mai multi dintre noi am adoptat un stil de viata alert, nu realizam trecerea rapida a timpului si uitam de anumite reguli de igienizare a unor articole textile pe care le folosim zilnic in rutina noastra.
Majoritatea dintre noi uitam sa spalam prosoapele dupa maxim 3 utilizari si pur si simplu trecem cu vederea peste schimbarea unei lenjerii de pat dupa ce a fost utilizata timp de o saptamana.
Stim ca timpul nu ne prea ajuta in anumite situatii si uitam sa facem anumite lucruri in decursul unei zile insa, trebuie sa fim atenti la anumite detalii care ne pot provoca odata cu timpul probleme pe care nu ni le dorim. Daca in casa noastra sunt si copii este si mai important acest aspect pentru ca cei mici sunt mai sensibili.
De multe ori, din lipsa timpului sau pur si simplu din neatentie, prosoapele de baie nu primesc atentia necesara, sunt spalate pe fuga, uitate in cuva masinii sau spalate dupa mai mult de trei utilizari, ignorand de fiecare data regulile de igienizare a unor prosoape. Aceste actiuni iti transforma prosoapele de baie in locul potrivit de dezvoltare a microbilor, primesc un miros urat si devin aspre la atingere.
Ce trebuie sa respectati atunci cand va doriti sa igienizati corect prosoapele de baie?
Acestea nu se spala NICIODATA cu restul rufelor. Prosoapele nu sunt murdare, mai degraba umede si cu un risc mare de dezvoltare a microbilor. De aceea, acestea trebuie igienizate folosind un program de spalate cu o temperatura ridicata (60 de grade), o cantitate mica de
detergent si o clatire speciala pentru acest tip de rufe. In general, masinile de spalat automate au un program dedicat textilelor de baie asa ca, folositi-l fara retineri.
Daca va doriti ca prosoapele sa fie mereu moi si pufoase, folositi si balsam de rufe dar la fel ca si detergentul, in cantitati reduse fata de o spalare obisnuita. Se folosesc de cel mult trei ori inainte de spalarea si igienizarea lor.
Usca prosopul inainte de a-l arunca in cosul de rufe sau incearca sa il speli imediat dupa folosire astfel incat sa eviti situatiile neplacute precum mucegairea sau aparitia unui miros neplacut provocat de microbii care se instaleaza in tesatura.
Cand vine vorba de curatarea si igienizarea lenjeriilor de pat, primul lucru pe care trebuie sa il stii este ca acestea trebuie schimbate si spalate dupa maxim o saptamana/7 zile de folosire.
De ce?
Pentru ca ne petrecem o perioada lunga din zi in pat iar lenjeria acumuleaza celule de piele moarta, transpiratie, sebum, praf si alte impuritati. Toate acestea reprezinta mediul perfect pentru dezvoltarea acarienilor si a microorganismelor care traiesc, se inmultesc si mor in patul nostru.
Daca nu schimbi lenjeria suficient de des, acarienii si substantele produse de acestia ne pot provoca in timp alergii ca eczeme, urticarie sau alte simptome respiratorii ca tuse, stranut, secretii nazale.
Este recomandata schimbarea lenjeriei in fiecare saptamana, iar pernele trebuie spalate minim de doua ori pe an. Pentru persoanele sensibile este recomandata schimbarea fetelor de perna de doua ori pe saptamana.
Nu pierdeti din vedere igienizarea textilelor pe care le folositi constant sau chiar zilnic pentru ca aceasta procedura poate insemna mult pentru sanatatea noastra si a copiilor nostri.
Daca va ganditi sa schimbati sau sa adaugati colectiei existente textile noi, este momentul perfect sa profitati de discounturile de pana la 80% la o gama variata de produse disponibile in campania de Cyber Week pe www.somproduct.ro/cyber-week.
De-a lungul timpului, SomProduct a devenit mai mult decat un magazin online. A evoluat intr-un concept. Dorinta de a duce traditia mai departe si de a completa portofoliul de produse cu furnizori de renume din cele mai indepartate colturi ale lumii a dus la selectia unor produse de cea mai inalta calitate. Astazi, produsele SomProduct pot sa fie testate in showroomurile tematice ,,Lumea Somnului,, din Bucuresti, Brasov, Cluj-Napoca sau Baia Mare.
Această ZODIE va avea cele mai multe SATISFACȚII în 2025
Horoscop IANUARIE 2025. Ce zodii începe ANUL NOU în FORȚĂ