Shop
Ultimele 100 de articole

4 lucruri pe care nu ti le spune ginecologul

13 februarie 2016, , Vizualizări:
sfatulparintilor.ro-ginecolog-stockfreeimages.com

In cabinetele medicale, din cauza numarului mare de pacienti, viteza cu care medicii consulta este mare. Sunt multe lucruri care raman nelamurite, din pricina timpului scurt alocat fiecarui pacient. Iar cabinetul ginecologic nu face exceptie de la regula. Potrivit unui sondaj realizat de revista Cosmopolitan, peste 2000 de femei s-au plans ca principalul inconvenient al vizitei la ginecolog este graba cu care se efectueaza controlul de specialitate si lipsa timpului pentru ca medicul sa-i explice anumite lucruri.

 

Iata 4 lucruri pe care ginecologul nu ti le spune.

 

1. Testul HPV se poate face o data la trei ani

Testul pentru depistarea virusului papiloma uman se poate face si o data la trei ani, daca ultimul test a fost normal. Nu este nevoie sa-l repeti in fiecare an, asa cum este recomandat la testul Papanicolau. “Daca il repeti in fiecare an, nu se intampla ceva rau in corpul tau, se simte doar la portofel”, a declarat pentru Cosmopolitan Mary Jane Minkin, doctor ginecolog.

 

 

 

2. Pilula de a doua zi este eficienta si mai tarziu

Medicii se feresc sa recomande pilula de a doua zi, tocmai de aceea se cunosc destul de putine lucruri despre ea. Desi este mai sigur sa o iei in primele 24 de ore de la un contact sexual neprotejat, mai ai totusi o “fereastra” de 72 de ore in care pilula isi poate exercita efectele. “Daca depasesti acest termen, nimeni nu-ti mai garanteaza eficacitatea”, a adaugat dr. Minkin.

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2

Cuvinte cheie: , , , , ,

seo
Gradinita
Blossom Salon
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.