Gandire pozitiva: 6 sfaturi sa iti faci mai putine griji - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

Gandire pozitiva: 6 sfaturi sa iti faci mai putine griji

Sfatulparintilor » Familie-Părinţi » Sanatate fizica si mentala » Gandire pozitiva: 6 sfaturi sa iti faci mai putine griji
gandire pozitiva
Credit foto: Imagine de Leon_Ting de la Pixabay

Griji, griji si iarasi griji! Sa te ingrijorezi nu te ajuta sa rezolvi problemele. De fapt, daca nu ai o gandire pozitiva, nu vei face altceva decat sa te adancesti in anxietate. Ce face cel mic la scoala, cum evolueaza starea de sanatate a parintilor, probleme financiare, incertitudinea locului de munca, cate si mai cate astfel griji avem in fiecare zi pe cap.

Cu totii ne confruntam cu astfel de situatii, diferenta dintre cei care reusesc sa le rezolve si cei care nu se afla tocmai in gandirea pozitiva. Iata cateva sfaturi pe care ar trebui sa le urmezi daca vrei sa nu-ti mai faci griji.

Gandire pozitiva – sfatul #1: Cum scapi de grijile de la locul de munca?

In aceste vremuri grele din punct de vedere economic, un job este departe de a fi un lucru cert, asa ca toti ne facem griji intr-un fel sau altul cu privire la viitorul nostru profesional. Pentru a evita prea mult strest este bine sa fii cat mai realist. Chiar daca in general este un moment dificil economic, trebuie sa stii exact ce se intampla cu firma ta sau la locul tau de munca. Discuta cu seful tau si afla cum poti sa iti consolidezi postul si sa devii indispensabil. Afla ce proiecte cheie desfasoara firma si implica-te. Indiferent de caz, este bine sa fii atent si prevazator.

GHID nou: Cum sa fii cu ADEVARAT BINE cu TINE in pielea ta. Sute de idei pentru o viata armonioasa. Il poti cumpara de aici!

Gandire pozitiva – sfatul #2. Esti stresat ca nu stii ce sa faci pentru siguranta si bunastarea copiilor tai

Este normal sa ai mereu in vedere bunastarea copiilor tai si sa fii un parinte atent si implicat, dar trebuie sa accepti ca nu vei putea sa controlezi totul in viata lor. Grijile cu masura sunt semn ca esti parinte bun si dedicat. Prea multe griji pentru cei mici pot proveni si din cauza faptului ca tu ca si copil te-ai simti neglijat si acum compensezi. In privinta sanatatii copiilor tai, este indicat sa gasesti un pediatru pregatit care sa te ajute si pe tine nu numai pe cei mici. El trebuie sa iti explice ce motive reale ai de ingrijorare, daca exista vreunele. In definitiv, trebuie sa inveti sa accepti incertitudinile. Copiii trebuie sa invete singuri sa se ridice daca au cazut.

Citeste si: Gandirea pozitiva: Formula castigatoare prin care te ajuta la munca

Gandire pozitiva – sfatul #3. Uita de dezastrele naturale si terorism

Stirile ce apar zilnic la televizor pot inspaimanta si face paranoic chiar si pe cea mai calma persoana. Cand mai auzi asemenea stiri, schimba canalul sau pur si simplu inchide televizorul sau radioul. Gandeste-te realist ce sanse sunt ca un atac terorist sau o calamitate naturala sa apara in orasul in care locuiesti tu. Pentru a depasi astfel de griji, trebuie sa inveti sa faci diferenta intre posibilitati reale sau doar frica indusa de canalele media. Mintea noastra are tendinta de a se concentra pe cele mai negative vesti auzite. Dar gandeste-te ca sunt atatea lucruri mai probabil sa se intample inaintea unui atac terorist.

Citeste continuarea: 1 2

Data articol: 22/06/2023