Shop
Ultimele 100 de articole

Fumatul si anticonceptionalele – un cocktail ucigator. Afla de ce

11 octombrie 2011, , Vizualizări:
Sfatulparintilor: Fumatul si anticonceptionalele - cocktail ucigator

Potrivit statisticilor, numarul infarcturilor la femeile sub 50 de ani, a crescut de la 3,7% in 1995, la 11,6% in 2011. Se pare ca vinovat pentru aceasta „explozie” este un cocktail periculos: fumatul si anticonceptionalele. Cele doua nu merg deloc bine impreuna si determina un risc crescut de boli cardiovasculare si accidente vasculare, dupa implinirea varstei de 30 de ani.

 

 

Tigarile si anticonceptionalele estroprogestative, o combinatie riscanta

 

Fumatoarele trebuie sa spuna neaparat medicului care le prescrie pastilele anticonceptionale ca fumeaza. Acest lucru nu trebuie omis pentru ca lor nu le sunt recomandate pilule estroprogestative, ci doar progestative.

Expuse unui risc major sunt femeile care fumeaza mai mult de 15 tigari pe zi. Cele care depasesc „doza” de 25 de tigari pe zi, au un risc de 30 de ori mai mare de a face atac de cord. Daca in familie exista precedent de boli cardiovasculare, colesterol marit  sau probleme cu tensiunea arteriala, lucrurile se agraveaza. Aceste persoane trebuie sa fie foarte atente la combinatiile fatale: fumat-anticonceptionale.

 

 

Plasturele contraceptiv si fumatul interfereaza de asemenea negativ

 

Semnalele de avertizare, pe care organismul unei femei fumatoare care ia anticonceptionale le transmite, sunt: dureri in zona abdominala, la picioare si in piept. Chiar si durerile de cap si migrenele prelungite pot fi un semnal de alarma. Nu stati mult pe ganduri si cereti sfatul medicului.

 

Atentie! Fumatoarelor nu le sunt indicate nici inelul vaginal sau plasturele contraceptiv. Pentru ca si ele raspandesc in organism estrogeni, aceste dispozitive pot interfera negativ cu nicotina din tigari. Femeile care nu pot renunta la acest viciu pot utiliza ca mijloc de contraceptie prezervativul. De asemenea, pot cere sfatul medicului in legatura cu operatia de legare a trompelor. Aceasta ultima optiune este insa definitiva. Asa ca, ganditi-va bine inainte de a o alege.

Cuvinte cheie: , , ,

seo
Gradinita
Blossom Salon
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.