5 solutii impotriva efectelor secundare ale anticonceptionalelor - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

5 solutii impotriva efectelor secundare ale anticonceptionalelor

Sfatulparintilor » Sarcină » Preconcepție » 5 solutii impotriva efectelor secundare ale anticonceptionalelor
pilule contraceptive - sfatulparintilor.ro - pixabay_com - pills-1354782_1920

Tratamentul cu anticonceptionale pe baza de hormoni poate avea diverse efecte secundare, de la cele minore, nesemnificative, la unele mai grave care te pot determina sa intrerupi administrarea. S-ar putea ca pilulele anticonceptionale sa nu ti se potriveasca de la inceput, e posibil sa le mai schimbi pe parcurs.

 

Ginecologul e cel care hotaraste asta. Iata solutii la cele mai des intalnite probleme.

 

 

1. Dureri de cap, ameteli, sani mai sensibili

Ai rabdare, in timp aceste efecte secundare vor disparea. Daca nu, poate e cazul sa incerci alte pastile.

 

 

2. Greata

Aceasta reactie dispare de obicei in aproximativ 2 luni de administrare. Daca iei contraceptive orale si tot nu-ti trece, incerca sa le iei cu mancare, nu  pe stomacul gol. Daca folosesti inelul sau plasturele, poate e cazul sa incerci alta metoda.

 

 

3. Sangerari intre menstre

Este efectul secundar care le deranjeaza cel mai tare pe femei, deoarece este imprevizibil. Incerca sa iei pastila la exact aceeasi ora in fiecare zi, ar putea sa te ajute. Sangerarile apar mai ales in cazul pilulei si implantului – metode bazate doar pe progesteron – interiorul uterului devine foarte fin si uneori incepe sa se desprinda putin. Partea pozitiva, este ca imputineaza fluxul sangelui la menstra. Daca situatia te ingrijoreaza, discuta cu doctorul tau. Iti poate recomanda un antiinflamator precum ibuprofenul sau poate adauga si estrogen.

 

Citeste continuarea: 1 2

Data articol: 26/09/2017