Educaţie pentru sănătate: 6 modalităţi de a reduce riscul de cancer - Sfatulparintilor.ro
Ultimele
de 14 ani pentru voi

Educaţie pentru sănătate: 6 modalităţi de a reduce riscul de cancer

Sfatulparintilor » Familie-Părinţi » Sanatate fizica si mentala » Educaţie pentru sănătate: 6 modalităţi de a reduce riscul de cancer
modalităţi de a reduce riscul de cancer

Este întotdeauna mai uşor să previi decât să tratezi, îţi va spune orice medic şi de aceea educaţia pentru sănătate este esenţială. Dacă vrei să reduci riscul de a dezvolta cancer, un stil de viaţă sănătos este de nepreţuit la fel ca şi o educaţie pentru sănătate solidă. Potrivit specialiştilor, 70% dintre cauzele care declanşează cancerul pot fi evidate şi sunt în strânsă legătură cu stilul de viaţă. Dieta, exerciţiile fizice şi evitarea tutunului sunt printre cele mai bune modalităţi de apărare împotriva cancerului. Însă, cercetări recente au scos la iveală multe lucruri minore care pot reduce semnificativ riscul declanşarii cancerului. Încearcă aceste strategii noi şi posibilitatea de a dezvolta cancer va scădea şi mai mult.

Educaţie pentru sănătate # 1: Filtrează apa de la robinet

În cazul în care procedezi astfel, vei reduce expunerea la cunoscuţi agenţi carcinogeni şi la alte substanţe chimice. Diferite studii pe această temă au arătat că apa de la robinet filtrată este mult mai sănătoasă decât cea îmbuteliată. De asemenea, este recomandat să depozitezi apa în recipiente de sticlă pentru a evita contaminarea cu BPA (bisphenol A),  o substanţă chimică industrială folosită pentru a produce plastic policarbonat şi se poate regăsi în obiecte din plastic, în ambalaje, în ambalajele metalice ale conservelor sau chiar ale laptelui praf, în jucarii, în biberoane şi veselă pentru copii.

Educaţie pentru sănătate # 2: Nu umple rezervorul până la refuz

În cazul în care eşti adeptul umplerii rezervorului până la ultima picătură, îţi spunem un motiv bun pentru a renunţa la acest obicei. Din cauza faptul ca rezervorul este plin există riscul ca vaporii, care ar trebui să fie eliminaţi prin sistemul de evacuare (al cărui rol este neutralizarea unor substanţe toxice cauzatoare de cancer precum benzenul), să ajungă în maşină. Aici pot intra în contact cu pielea ta sau pot ajunge chiar în plămâni.

Citeste si: 3 metode ușoare și plăcute de detoxifiere a organismului

Educaţie pentru sănătate # 3: Marinează carnea înainte de a o pune pe grătar

Carnea procesată şi bine preparată poate conţine heterociclici cauzatori de cancer, care se formează atunci când este friptă la temperaturi ridicate. Tocmai de aceea este recomandat să laşi la marinat în cimbru şi rozmarin carnea timp de minimum jumătate de oră înainte de a o prepara.  Prin acest proces nu mai puţin de 87% dintre heterociclici vor fi neutralizaţi.

Citeste continuarea: 1 2

Data articol: 11/03/2022