Shop
Ultimele 100 de articole

3 metode ușoare și plăcute de detoxifiere a organismului

19 octombrie 2021, , Vizualizări:
metode ușoare și plăcute de detoxifiere

Tot mai discutat și destul de controversat, subiectul detoxifierii revine în atenția multora în fiecare toamnă și primăvară, perioade în care considerăm că trebuie să facem curățenie generală și în organismal nostru, așa cum facem curățenie generală și în casele noastre. 

Detoxifierea organismului, procesul prin care grăbim eliminarea toxinelor și a componentelor celulare anormale sau disfuncționale, se poate obține prin mai multe metode. 

Drenajul limfatic

Drenajul limfatic este o formă de masaj care stimulează circulația limfatică, responsabilă cu eliminarea toxinelor din organism. Față de masajul clasic, menit să stimuleze musculatura, drenajul limfatic este plăcut și relaxant, deoarece se face cu mișcări ușoare, sistemul limfatic fiind aproape de piele. Pe lângă faptul ca elimină toxinele, acest tip de masaj reduce retenția de apă în organism, îmbunătățește aspectul celulitei, te relaxează și îți dă energie.  

Drenajul limfatic se poate face atât cu ajutorul unui terapeut, cât și cu ajutorul dispozitivelor speciale. Dacă ți-am stârnit interesul, poți citi aici mai multe detalii despre drenajul limfatic.

Stilul de viață sănătos

Probabil știi deja că detoxifierea organismul este un proces continuu, de care se ocupă în fiecare moment anumite organe și sisteme – ficatul, rinichii, sistemul digestiv, pielea, plămânii. Dar pentru a-și putea îndeplini funcțiile, acestea trebuie să fie sănătoase și să funcționeze corect, lucru care depinde foarte mult de stilul de viață pe care îl adopți.

Câteva lucruri sunt foarte importante pentru buna funcționare a organismului:

Postul intermitent 

Postul intermitent constă în alternarea perioadelor în care mănânci cu perioade mai lungi în care nu consumi alimente sau băuturi care au calorii. Cel mai probabil, la început, postul intermitent nu ți se va părea o metodă plăcută de detoxifiere, dar cu siguranță vei observa imediat că e o metodă ușoară, deoarece nu trebuie să faci absolut nimic în plus. Ba, din contră, postul intermitent îți simplifică dieta și viața și te ajută să economisești bani. Avantajul major al perioadelor de post negru este acela că declanșează autofagia, un proces prin care celulele organismului nostru elimină componentele anormale sau nefuncționale. Chiar dacă nu este un concept nou, autofagia a început să fie studiată mai intens în ultimii ani, astfel că cercetarile lui Yoshinori Ohsumi în acest domeniu au fost recompensate cu premiul Nobel pentru medicină în 2016. 

Tu ce metodă de detoxifiere a organismului preferi?

Foto: Pixabay

Cuvinte cheie:

seo
Gradinita
Blossom Salon
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.