Deși intensitatea durerilor menstruale diferă de la o femeie la alta, ele sunt prezente și o dată pe lună fie ne produc un disconfort care ne împiedică să ne desfășurăm activitățile așa cum trebuie, fie ne țintuiesc la pat pentru cel puțin o zi. Bineînțeles, durerea trece cu medicamente, dar poți să apelezi și la o serie de remedii eficiente, dacă vrei să eviți prea multe calmante. Câteva dintre aceste metode sunt la îndemâna ta și poți apela la ele ori de câte ori este nevoie.
Iată câteva dintre ele:
Căldura
Căldura relaxează mușchii uterului, iar aplicarea de comprese calde în zona abdominală reduce mult durerile menstruale. Poți folosi un prosop care a fost ținut în apă fierbinte sau o sticlă umplută cu apă caldă. Te vei simți mult mai bine și după un duș sau o baie caldă, cu condiția să dureze cel mult 10 minute. Există și mijloace mai comode, cum ar fi o pernă electrică sau plasturii termici, pe care îi găsești în orice farmacie.
CBD-ul
Cannabidiolul sau CBD reduce o serie de dureri, iar studiile recente susțin ideea că ajută și la ameliorarea durerilor menstruale. CBD-ul poate fi găsit în farmacii sub formă de ulei sau capsule, dar cea mai la îndemână modalitate de consum este vapatul. În afară de asta, inhalarea are efecte mai rapide, datorită puterii de absorbție în organism. Când vapezi CBD, substanța este trimisă direct către plămâni și astfel este absorbită în fluxul sangvin și pusă în circulație în tot corpul.
Ghimbir
Probabil știi deja că ghimbirul are tot felul de efecte miraculoase, iar printre acestea se numără și calmarea durerilor menstruale. Prepară-ți un ceai fierbând două lingurițe de ghimbir ras în 250 de mililitri de apă, adaugă puțină zeamă de lămâie și bea ceaiul neîndulcit.
Bea multă apă
Potrivit HealthLine, consumul de apă ajută semnificativ la reducerea crampelor abdominale, așa că în timpul menstruației ar fi ideal să consumi mai multă apă decât în mod normal – cam 8 pahare pe zi. Evită cafeaua, sucurile acidulate, energizantele, ceaiurile care conțin cofeină și alcoolul deoarece deshidratează.
Exerciții fizice
Circulă un mit potrivit căruia în timpul menstruației ar trebui să te ferești de efort fizic, însă este complet fals. În realitate, mișcarea și exercițiile fizice îți vor face foarte bine, pentru că ajută la circulație și la relaxarea mușchilor. În plus, mișcarea eliberează endorfine, care modifică felul în care tu simți durerea. Evident, suprasolicitarea trebuie evitată, dar vei vedea că o sesiune de exerciții ușoare sau chiar o plimbare mai lungă în aer liber o să facă minuni.
Foto: Pexels
Această ZODIE va avea cele mai multe SATISFACȚII în 2025
Horoscop IANUARIE 2025. Ce zodii începe ANUL NOU în FORȚĂ