Cuptorul cu microunde este un ajutor de nădejde al gospodinelor secolului XXI care au din ce în ce mai puţin timp liber. Numai că multe studii au ajuns la concluzia următoare: cuptorul cu microunde nu este benefic dietei tale pentru că reduce sau chiar distruge valoarea nutriţională a mâncării. În plus, cuptorul cu microunde nu reprezintă un pericol doar pentru oameni, ci şi pentru plante şi animale.
Nu încălzi laptele matern la cuptorul cu microunde
În următoarele paragrafe vom discuta de ce reprezintă un pericol cuptorul cu microunde. Spre exemplu, laptele matern încălzit la cuptorul cu microunde îşi pierde din conţinutul de vitamine şi devine inactiv din punct de vedere biologic. Mai mult, devine toxic atât pentru sistemul nervos, cât şi pentru rinichi. Mai mult, studiile au demonstrat că nici măcar reîncălzirea unui ceai nu este o idee fericită. Cuptorul cu microunde văduveşte vegetalele de 97% din conţinutul nutriţional. Cu alte cuvinte, dacă mănânci broccoli, acesta ajută împotriva dezvoltării de tumorii canceroase, însă dacă îl consumi după ce l-ai trecut prin cuptorul cu microunde, broccoli îşi pierde toate calităţile nutriţionale. Tocmai de aceea, oamenii de astăzi consumă atât de multă mâncare „moartă”. Iar acest lucru duce la un număr crescut de atacuri de cord, cancer, diabet, depresie şi boli ale ficatului. Iar oamenii de ştiinţă au ajuns la concluzia că locul cuptorului cu microunde nu este în bucătărie, aşa cum greşit cred miliarde de oameni, ci în laboratoarele unde se fac experimente şi nu mâncăruri.
Citeste continuarea: 1 2