De ce rata infecțiilor respiratorii la copiii din România este de 3 ori peste media europeană. Sfatul specialistului
Infecțiile respiratorii sunt cel mai des întâlnite afecțuini. De cele mai multe ori, sunt tratate superficial, fiind considerate simple boli de sezon ce nu necesită intervenție specializată. Din nefericire, este nevoie de cifre reale pentru a se trage un semnal de alarmă. Astfel, rata infecțiilor respiratorii la copiii din România este de 3 ori mai mare (12%) față de media europeană (4%). Ce este de făcut? Urmează să aflăm de la unul dintre medicii cu renume în pediatrie, Conf. Dr. Doina Pleșca!
Când spunem infecție respratorie suntem tentați să ne ducem cu gândul la gripă sau răceală, nu-i așa? Ei bine, paleta infecțiilor respiratorii include mai multe afecțiuni, printre care: bronșita, otita, sinuzita și faringita, fiecare dintre ele dezvoltându-se fie sub formă cronică, fie acută. Cum apar infecțiile respiratorii? În urma expunerii factorilor nocivi din mediul înconjurător, și anume: praf, gave, fum de țigară, precum și bacterii și virusuri. De asemenea, infecțiile respiratorii se pot instala ca urmare a unei igiene precare a locuinței, celei individuale, cât și a produselor și alimentelor cu care cei mici intră în contact. Am putea spune că sub acest spectru infecțiile respiratorii sunt inevitabile, însă situația este cu totul alta. Soluția ca tot mai mulți copii din România să nu crească rata de îmbolnăvire este deținută de fiecare părinte în parte.
Așa cum însăși doamna doctor Doina Pleșca, Medic pediatru, Director al departamentului de pediatrie, Facultatea de Medicină, UMF Carol Davila, București, a menționat, totul ține de o educație alimentară corectă, program de somn regulat și respectarea grilei de vaccinare. Cine ar fi crezut că este nevoie de o alimentație potrivită pentru ca cei mici să nu fie expuși infecțiilor respiratorii. Atenție, nu contează cantitatea, ci calitatea produselor pe care micuții le consumă. Să nu uităm că în primii ani de viață sistemul imunitar are nevoie de mult ajutor și suport pentru a-și dobândi caracterul puternic și pentru ca anticorpii să începă să lucreze în favoarea organismului celor mici. Astfel, din alimentație zilnică a copiilor nu trebuie să lipsească fuctele și legumele precum și formulele de lapte de creștere, îmbogățite cu prebiotice și vitaminele A, C, D, necesare în fortificatea sistemului imunitar.
Citește continuarea pe Qbebe: http://bit.ly/2Y6X9YN
Această ZODIE va avea cele mai multe SATISFACȚII în 2025
Horoscop IANUARIE 2025. Ce zodii începe ANUL NOU în FORȚĂ