De ce nu este bine sa dormi sub nuc. Principalele pericole la care te expui atunci cand zabovesti prea mult sub nuc
Beneficiile pentru sanatate si frumusete ale nucului sunt bine cunoscute. Cu toatea astea, nucul nu este prea prietenos cu cei care zabovesc prea mult la umbra lui. Afla, in cele ce urmeaza, de ce nu este bine sa dormi sub nuc.
Dincolo de acest neajuns, beneficiile pe care frunzele de nuc si nucile le aduc sanatatii si frumusetii sunt certe. Sa descoperim cateva dintre acestea.
Beneficiile pe care nucile si frunzele de nuc le aduc sanatatii
Frunzele de nuc contin taninuri, derivati de naftochinone, flavone, acid cafeic si cumaric, vitamina C, clorofila si minerale, dintre care cel mai important este iodul. Infuzia de frunze de nuc are efect astringent, astfel incat accelereaza vindecarea eczemelor, a dermatitelor si a micozelor. Aceeasi infuzie este eficienta si in cazul transpiratiei abundente.
La randul lor, datorita faptului ca sunt bogate in acizi grasi Omega 3, nucile reduc colesterolul si previn bolile de inima. Cat despre dulceata de nuci nici nu mai are rost sa amintim. Este, cu certitudine, una dintre cele mai rafinate si mai delicioase dulceturi.
Beneficiile pentru frumusete ale frunzelor de nuc sunt renumite din cele mai vechi timpuri. Decoctul din frunze stopeaza caderea parului, iar parului saten ii confera o nuanta aramie stralucitoare.
Totodata, puse printre haine, frunzele tin moliile la distanta.
Citeste si: De ce nu e bine sa stai sub nuc. Ce efecte are iodul emanat de frunze asupra sanatatii
De ce nu este bine sa dormi sub nuc
In pofida tuturor acestor beneficii, nucul are si cateva dezavantaje, din cauza carora nu este bine sa petrecem prea mult timp in preajma acestui copac. Sa vedem, in cele ce urmeaza, de ce nu este bine sa dormi sub nuc. Oricat de imbietoare ii este umbra atunci cand temperaturile sunt foarte ridicate, nu este deloc recomandat sa te odihnesti la umbra acestui lui, mai ales ca exista riscul sa adormi si, astfel, sa nu ai control asupra timpului petrecut acolo.
Dupa cum stii, frunzele nucului contin o cantitate semnificativa de iod. Din aceasta cauza, mucoasa nasului se poate inflama, pot aparea episoade de cefalee si de tuse. Totodata, frunzele mai produc o substanta toxica numita juglona, care, atunci cand ploua, ajunge in sol. Toamna, cand ploua si frunzele cad pe sol, acestea trebuie stranse imediat, in caz contrar cantitatea de juglona creste si intoxica solul. Prin urmare, nici iarba nu va mai creste sub acest pom. De asemenea, insectele si daunatorii sunt tinuti la distanta.
Citeste si: De ce nu e bine sa tai nucul. Cele mai cunoscute superstitii despre nuci
De altfel, este recomandat sa nu plantezi nucul foarte aproape de casa, distanta ideala fiind la 50-100 de metri de locuinta.
Cat mit si cat adevar este in credinta aceasta potrivit careia nu este bine sa zabovesti indelung sub nuc nimeni nu stie cu adevarat, dar paza buna trece primejdia rea. Tocmai de aceea, ori de cate ori iti vine sa te odihnesti sub nuc, este bine sa-ti amintesti cele pe care le-ai citit mai sus si sa limitezi, totusi, timpul petrecut acolo.
Image by PublicDomainPictures from Pixabay
Cum poate fiecare ZODIE sa atragă mai mulți BANI? Iată cel mai eficient mod!