De ce nu e bine sa stai sub nuc. Ce efecte are iodul emanat de frunze asupra sanatatii - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

De ce nu e bine sa stai sub nuc. Ce efecte are iodul emanat de frunze asupra sanatatii

Sfatulparintilor » Familie-Părinţi » Sanatate fizica si mentala » De ce nu e bine sa stai sub nuc. Ce efecte are iodul emanat de frunze asupra sanatatii
De ce nu e bine sa stai sub nuc
Credit foto: Imagine de Fernando Espí de la Pixabay

Cui nu-i plac nucile verzi sau delicioasa dulceata de nuci? Sau cine nu a auzit de spalatul parului cu frunze de nuc, al caror rol este acela de a stopa caderea podoabei capilare, dandu-i, totodata, o stralucire aparte? In pofida beneficiilor evidente pe care le aduce, exista si o serie de credinte legate de nuc. Cum ar fi aceea ca nu e bine sa petreci timp indelungat sub acest pom. Afla, in randurile urmatoare, de ce nu e bine sa stai sub nuc.

Vara mai ales, atunci cand temperaturile sunt foarte ridicate, ai tendinta sa cauti umbra pomilor. Specialistii spun, insa, ca nucul nu este cea mai buna alegere pentru odihna. Si asta intrucat frunzele sale emana o cantitate mare de iod.

Beneficiile iodului din frunzele de nuc

Beneficiile iodului asupra sanatatii si frumusetii cu siguranta nu sunt straine niciunuia dintre noi. Frunzele nucului au proprietati dezinfectante si cicatrizante, ajutand la refacerea pielii. Astfel, ceaiul din frunze de nuc vindeca eczemele, ranile si ulceratiile pielii.

Spalatul parului cu o infuzie concentrata din frunze de nuc intareste radacina firului, stopand ruperea acestuia. In plus, podoaba capilara capata o stralucire deosebita.

Dar acelasi nuc care este atat de benefic sanatatii si frumusetii poate fi si daunator.

Citeste si: De ce nu e bine sa tai nucul. Cele mai cunoscute superstitii despre nuci

De ce nu e bine sa stai sub nuc

Petrecerea unui timp indelungat sub nuc afecteaza starea de sanatate. Concret, ca urmare a cantitatii mari de iod emanate de frunze, mucoasa nazala se poate inflama, pot aparea dureri de cap si tuse.

Pe langa iod, frunzele de nuc produc si juglona, o substanta toxica ce ajunge in sol atunci cand ploua. Daca toamna, cand frunzele cad pe sol, acestea nu sunt stranse imediat, cantitatea de juglona creste si intoxica solul. Prin urmare, nici iarba nu va mai creste sub acest pom. Din acest motiv este bine sa strangi si sa indepartezi frunzele la scurt timp dupa ce au cazut.

De altfel, este recomandat sa nu plantezi nucul foarte aproape de casa, distanta ideala fiind la 50-100 de metri de locuinta sau in cel mai indepartat colt al curtii.

Te mai poate interesa si: De ce nu este bine sa dormi sub nuc. Principalele pericole la care te expui atunci cand zabovesti prea mult sub nuc

Imagine de Fernando Espí de la Pixabay

Data articol: 25/08/2023