-
Uleiul de masline
Ce se credea inainte: Uleiul de masline este un ingredient cheie pentru sanatatea sistemului circulator.
Ce stim acum: Uleiul de masline este excelent atunci cand este folosit in salate insa nu este bun pentru a fi prajit. „Uleiul de masline este bun cand este folosit crud, insa cand il prajesti produce o cantitate mica de agenti cancerigeni”, sustine medicul nutritionist Glenys Jones.
Cantitate recomandata: 1-2 linguri pe zi.
-
Carbohidrati
Ce se credea inainte: Carbohidratii ar trebui sa ocupe cam 50% din dieta ta zilnica.
Ce stim acum: „Daca tot consumi carbohidrati alege cerealele integrale. Spaghetele albe, painea si orezul nu sunt prietenii nostri atunci cand sunt consumati in cantitati mari. Sunt rapid digerati si elibereaza zahar in sistemul circulator. Prea multi carbohidrati simpli in dieta cresc riscul de obezitate, diabet de tip 2 si cancer. Ca sa nu mai vorbim de faptul ca fibrele si mineralele lipsesc cu desavarsire din carbohidratii albi”, marturiseste Wakeman.
Cantitate recomandata: Cel mult 50% din cantitatea zilnica de calorii ar trebui sa provina din carbohidrati.
-
Carne procesata
Ce se credea inainte: Este ok consumata in cantitati moderate.
Ce stim acum: Exista legaturi puternice intre consumul de carne procesata si riscul de atac de cord, cancer intestinal si atac cerebral „carnea procesata (inclusiv bacon, carnati, sunca, salam etc.) are un continut ridicat de sare, mai mult actul de procesare in sine este asociat cu un risc crescut de boli de inima, cancer intestinal si atac cerebral. Sunt oameni de stiinta care nu se dau in laturi sa spuna ca fiecare sandwich cu bacon inseamna o jumatate de ora taiata din viata ta”, sustine medicul Michael Mosley.
Cantitate recomandata: O data sau maximum de doua ori pe saptamana daca nu ai nicio alta alternativa.
Citeste continuarea: 1 2
Horoscop 2025. MUTĂRI astrale MAJORE! Previziuni astrologice complete pentru toate zodiile
Venus în Vărsător 7 decembrie 2024 – 2 ianuarie 2025. Cum se transformă prietenia și relațiile?