Shop
Ultimele 100 de articole

De ce e bine sa plangi. Beneficii pentru sanatatea fizica si psihica

25 octombrie 2020, , Vizualizări:
De ce e bine sa plangi

Frecvent, asociem plansul cu tristetea, cu durerea, cu nefericirea. Acest lucru nu este, insa, tocmai exact. Putem plange atat de tristete, cat si de fericire. Important de retinut este faptul ca plansul este benefic, atat pentru sanatatea fizica, dar mai ales pentru cea psihica. Afla, din randurile urmatoare, de ce e bine sa plangi.

Plansul nu este semn de slabiciune, asa cum cred unii. Dimpotriva, am putea spune. Dai dovada de multa putere si, mai ales, de autenticitate atunci cand iti dai voie sa plangi.

De ce e bine sa plangi. Beneficii pentru sanatatea psihica

Faptul ca nu plangi, desi ai simti nevoia, nu te face mai puternic si nici nu te ajuta sa treci mai usor peste necaz. Psihologii ne recomanda sa nu ne reprimam emotiile si nici sa le evitam, ci sa le traim, sa trecem prin ele, nu peste ele. In felul acesta, emotia respectiva se disipeaza. In caz contar, aceste emotii se vor acumula exact ca gunoiul ascuns sub covor, iar la un moment dat se vor elibera brusc, iar tu vei rabufni.

Psihologii spun ca adevarata putere ti-o manifesti, de fapt, atunci cand iti dai voie sa traiesti exact asa cum simti. Asa cum corpul fizic contine organe si fiecare organ are rolul lui bine stabilit, psihicul nostru contine emotii, iar acestea sunt acolo cu un scop. Ele trebuie lasate sa se manifeste.

Citeste si: 7 motive pentru care este in regula sa plangi

Plansul te face uman, deci nu este cazul sa-l reprimi. Nici macar in fata altora. Rusinea de a plange in fata altora nu iti va da putere, iar durerea va fi tot acolo.

Plansul stimuleaza eliberarea endorfinelor, substante produse de creier, ceea ce duce la imbunatatirea stării de spirit si la diminuarea intensitatii durerii psihice.

Mai plastic spus, plansul vindeca sufletul, iar in cele ce urmeaza vom vedea ca poate vindeca chiar si trupul.

De ce e bine sa plangi. Beneficii pentru sanatatea fizica

Lacrimile au un rol protector, protejand impotriva agentilor iritanti, precum praful, nisipul sau orice alta impuritate prezenta in aer.

Dupa o repriza de plans, valorile tensiunii arteriale scad, iar oxigenul se absoarbe mai usor in globulele rosii.

Lacrimile faciliteaza si eliminarea toxinelor din organism. In plus, plansul determina scaderea nivelului de mangan din organism, mineral care afecteaza starea de spirit.

Iata, asadar, de ce e bine sa plangi. Asa ca data viitoare cand simti lacrimile ivindu-se in ochi, nu mai incerca sa le controlezi, chiar daca te afli in prezenta mai multor persoane. Manifestarea emotiilor este sanatoasa, iar pe langa asta parerea celor din jur nici nu o sa-ti rezolve problemele, nici nu o sa-ti faca viata mai usoara.

Te mai poate interesa: Ce inseamna cand visezi ca plangi? Mesaje ascunse in visul tau! E de bine sau de rau?

Image by Adina Voicu from Pixabay

Cuvinte cheie:

seo
Gradinita
Blossom Salon
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.