7 motive pentru care este in regula sa plangi - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

7 motive pentru care este in regula sa plangi

Sfatulparintilor » Familie-Părinţi » Relaxare și wellness » 7 motive pentru care este in regula sa plangi
motive pentru care este in regula sa plangi
Credit foto: Imagine de Cheryl Holt de la Pixabay

Plansul este conexiunea emotionala a oamenilor cu lumea. Insa aceasta actiune este privita ca un semn de slabiciune, cand de fapt demonstreaza puterea care exista in fiecare om. Plansul iti permite sa celebrezi lucrurile pozitive si te ajuta sa le elimini pe cele negative.

Exista trei tipuri de lacrimi:

– care curg incontinuu pentru a proteja ochii impotriva infectiilor;

– care sunt eliberate atunci cand ceva irita zona ochilor;

– emotionale care au o compozitie chimica diferita si pot actiona ca si analgezic.

Indiferent de tipul de lacrimi varsat, plansul este o reactie naturala a corpului, una care ajuta la sanatatea creierului. Iata x motive pentru care este in regula sa plangi.

Lacrimile te ajuta sa treci peste ceva si sa mergi mai departe

Sa pretinzi ca totul este in regula nu rezolva nimic, ci duce doar la ingradirea emotiilor ceea ce nu este deloc benefic pentru sanatate. Insa, un plans bun este o modalitate excelenta de a te elibera de dorinta agatarii de un anumit lucru care nu-ti mai este de niciun folos. Bagajele emotionale iti pot afecta sanatate mintala asa ca este bine sa plangi si astfel sa scapi de ele.

Plangi des? Este foarte bine! Iata de ce plansul este sanatos si necesar

Lacrimile au o multime de beneficii pentru sanatate

Plansul elimina toxinele si distruge bacteriile. Este mecanismul natural de aparare al corpului impotriva germenilor periculosi care se gasesc oriunde. Organismul este proiectat astfel incat sa ne protejeze si va lua toate masurile de care poate dispune pentru a preveni bacteriile sa-l invadeze. Functioneaza cand este vorba si de eliminarea elementelor straine – aminteste-ti asta data viitoare cand vrei sa te opresti din plans.

Lacrimile ajuta la eliminarea nivelul ridicat de stres

Plansul „ajuta la eliminatea hormonilor de stres ori a toxinelor din organism”, spune Lauren Bylsma studenta la Universitatea South Florida in Tampa. Plansul este functia sistemului nervos parasimpatic care este responsabil pentru relaxare. Cand versi lacrimi, vei elimina hormonul de stres pe masura ce corpul tau incepe sa te relaxeze. Tocmai de aceea te simti atat de bine dupa ce ai plans.

Lacrimile ajuta la procesarea supararii si a pierderii

Sa pierzi pe cineva ori ceva important poate fi o adevarata tragedie. In acele momente simti ca esti pe marginea prapastiei, iar eliberarea vine doar din varsarea unor lacrimi si primirea unor imbratisari din partea prietenilor apropiati. Adesea, oamenii se abtin sa planga – pentru a face lucrurile mai usoare pentru ceilalti, insa acest lucru nu este chiar cea mai inteleapta alegere. Nu te preface ca esti mai puternic doar pentru a-i face pe ceilalti sa se simta mai bine. In loc de asta, concentreaza-te pe ce trebuie sa faci pentru a depasi acest moment. Plansul poate fi confortabil, iar lacrimile vor deveni cele mai bune prietene pentru a te impaca cu pierderea suferita.

Citeste continuarea: 1 2

Data articol: 19/11/2023