Cum se manifesta si ce este boala femeilor neiubite - Sfatulparintilor.ro
Ultimele
de 14 ani pentru voi

Cum se manifesta si ce este boala femeilor neiubite

Sfatulparintilor » Familie-Părinţi » Sanatate fizica si mentala » Cum se manifesta si ce este boala femeilor neiubite
tipuri de femei pe care barbatii nu le inteleg

Fiecare femeie isi doreste sa fie sanatoasa, iar atunci cand apar simptome ingrijoratoare doreste sa primesca o explicatie despre ce poate fi in neregula cu trupul ei. Endometrioza, supranumita si boala femeilor neiubite, iti poate afecta fertilitatea, insa chiar daca nu iti mai doresti copii, trebuie sa fii diagnosticata si tratata, pentru a evita alte complicatii.  

Organismul femeii este un dispozitiv complicat, foarte puternic, dar in acelasi timp extrem de fragil. In cazul in care observi ca trupul tau iti da semnale de alarma, nu ezita si nu amana un consult medical. Orice simptom neobisnuit, deranjant sau inedit poate fi primul semn al unei boli. Daca in familia ta au fost diagnosticate cu endometrioza, atunci trebuie sa fii si mai atenta. Qbebe iti dezvaluie definitia si simptomele acestei boli, metodele de diagnosticare si tratament, dar si cativa factori de risc.

Ce este endometrioza?

Tesutul care captuseste uterul se numeste endometru. In timpul fiecarui ciclu menstrual endometrul creste in volum pregatindu-se pentru o posibila sarcina. In cazul in care femeia nu ramane insarcinata, endometrul se elimina in perioada menstruala. Endometrioza se defineste ca fiind tesutul endometrial crescut in afara uterului. De obicei, aceasta aparitie anormala a endometrului poate fi intalnita la nivelul ovarelor, a trompelor uterine, in afara suprafetei uterului, la nivelul intestinelor sau a altor organe situate in cavitatea abdominala.

In situatii extrem de rare poate afecta alte organe si structuri din corp. Endometrioza formata prin cresterea endometrului este denumita „implant”. Acesta creste in volum, sangereaza si se elimina in timpul fiecarui ciclu menstrual ca un endometru „fals” existent. Poate cauza durere si poate sa determine ca o femeie sa ramana insarcinata foarte dificil. In unele cazuri, in jurul acestor implante se formeaza tesut cicatricial. Tesutul cicatricial poate de asemenea sa cauzeze durere si probleme in a ramane insarcinata si poate interveni in functia normala a organului. Citește continuarea pe Qbebe: http://bit.ly/2WiW0NS

Data articol: 29/10/2019