Principii de bază pentru pierderea în greutate post-operator
„1. Mâncați 3 mese pe zi și limitați pe cât posibil gustările dintre ele.
2. Mâncați încet și mestecați alimentele până când ele capătă consistența unei paste.
3. Evitați zahărul concentrat.
4. Limitați alimentele bogate în grăsimi.
5. Beți lichide pentru a preveni deshidratarea. Evitați însă băuturile carbogazoase, cele cu zahăr și băuturile alcoolice.
6. Faceți cel puțin 30 de minute de mișcare pe zi.
7. Consumați cel puțin 60-80 de grame de proteine pe zi, sub formă de alimente și/sau suplimente.”, sunt sfaturile oferite de medicul Mihai Ionescu.
Mihai Ionescu este medic primar în chirurgie generală, cu competență în chirurgia obezității, oncologică, laparoscopică și chirurgia planșeului pelvin. Este membru în Colegiul Medicilor din România, Societatea de Chirurgie, Asociația Română de Chirurgie Endoscopică (ARCE) Asociația Europeană de Chirurgie Endoscopică (EAES) și în Consiliul Medical General (GMC-UK).
foto: Depositphotos.com
Citeste continuarea: 1 2