Cele mai periculoase 11 substante chimice. Iti dau peste cap hormonii! Fereste-te de ele! - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

Cele mai periculoase 11 substante chimice. Iti dau peste cap hormonii! Fereste-te de ele!

Sfatulparintilor » Familie-Părinţi » Sanatate fizica si mentala » Cele mai periculoase 11 substante chimice. Iti dau peste cap hormonii! Fereste-te de ele!
Cele mai periculoase 11 substante chimice

Lumea in care traim poate fi foarte toxica. Oricat de mult am incarca sa evitam, tot ne intalnim cu aditivi alimentari, pesticide si alte substante care interfereaza cu starea de sanatate.

Iata cele mai periculoase 11 substante chimice care iti dau peste cap hormonii, potrivit specialistilor site-ului Mindbodygreen.com.

BPA

Adica Bisfenol A, o substanta regasita in recipientele din plastic. Ea mai poate fi gasita in unele tipuri de hartie, precum si in conserve. Specialistii recomanda sa eviti recipientele din plastic care au inscriptionate cifrele 3 sau 7 pe fundul lor.

Bioxid

Este o substanta extrem de toxica greu de evitat intrucat se regaseste atat in natura cat si in produsele procesate. Cea mai mare cantitate de bioxid o ingeram prin produsele de origine animala. Bioxidul creste nivelul hormonului de stres si afecteaza sistemul imunitar, ficatul si pielea.

Citeste si: Substantele chimice din creier care te fac fericit. Afla cum sa le activezi

Arsenic

Toata lumea stie ca arsenicul e otrava, nu? Si atunci de ce il gasim in apa si alimente? Arsenicul influenteaza capacitatea organismului de a procesa zaharul, asa ca specialistii recomanda utilizarea unui filtru de apa pentru a limita expunerea.

Atrazina

Atrazina este un pesticid foarte des utilizat. El patrunde in sol si contamineaza panza freatica. Studiile de laborator au aratat ca aceasta substanta chimica duce la pierderea fertilitatii la broaste, iar efectul poate varia in intensitate la celelalte vertebrate.

Ftalati

Aceasta toxina este des intalnita in produsele de infrumusetare si in recipientele din plastic. Ftalatii contribuie la degradarea sistemului imunitar.

Plumb

Iata o alta substanta despre care toata lumea stie ca este otravitoare. Si totusi, in unele case inca exista vopsea care contine plumb. Este recomandat sa scapi de vechile zugraveli si sa indepartezi cu grija straturile pentru a nu te intoxica.

Citeste continuarea: 1 2

Data articol: 12/01/2022