Pancreatita reprezinta inflamatia pancreasului, a doua cea mai mare glanda a sistemului digestiv dupa ficat. Daca suferi de aceasta afectiune, este recomandat sa consumi ceaiuri pentru pancreatita, insa trebuie sa stii ca acestea nu vindeca boala, ci vin in completarea tratamentului, potentandu-i efectele.
Aceasta inflamatie poate fi o complicatie a calculilor biliari, dar poate fi cauzata si de consumul de alcool, de anumite infectii virale sau de enzimele digestive.
Specialistii naturopati recomanda in special trei plante cu efecte benefice in tratamentul acestei afectiuni a pancreasului. Este vorba despre urzica, anason si anghinare. Pe langa aceste trei plante, si ghimbirul are efecte extraordinare in ameliorarea durerilor provocate de inflamatia pancreasului.
Ceaiuri pentru pancreatita: ceaiul de urzica
Urzica stimuleaza secretiile pancreatice, fiind recomandata mai ales in insuficienta pancreatica. Se recomanda consumul ceaiului de urzica de 2-3 ori pe zi, timp de o luna. Prepara ceaiul punand la infuzat 1-2 linguri de frunze proaspete in 250 ml de apa clocotita.
Ceaiuri de pancreatita: ceaiul de anason
Anasonul stimuleaza functiile pancreasului si imbunatateste digestia. Se recomanda urmarea unei cure de o luna, timp in care se beau cate doua cani de ceai de anason zilnic. Ceaiul se consuma intotdeauna inainte de masa.
Prepara ceaiul sub forma de infuzie, din 10 grame seminte pisate la 250 ml apa clocotita. Acopera-l aproximativ 15 minute si bea o cana pe zi, insa, atentie, nu toata cantitatea odata. Imparte cana de ceai in trei parti si consuma-le inainte de fiecare masa principala.
Ceai de anason, beneficii pentru sanatate
Ceaiuri pentru pancreatita: ceaiul de anghinare
Aceasta planta are beneficii dovedite atat asupra functionarii pancreasului, cat si asupra functionarii ficatului. Principiile active prezente in anghinare stimuleaza functia pancreasului, favorizand, totodata, eliminarea toxinelor de la nivelul acestui organ.
Prepara ceaiul de anghinare astfel: fierbe 15 frunze de anghinare in doua cani cu apa, timp de 5-10 minute. Apoi strecoara-l si lasa-l sa se raceasca inainte de a-l bea. Este recomandat consumul a doua cani de ceai zilnic, timp de 20-30 zile.
Ceai de anghinare. Beneficii pentru pentru imunitate, ficat, colesterol si tensiune
Ceaiuri de pancreatita: ceaiul de ghimbir
Acest condiment ajutala reducerea inflamatiei de la nivelul pancreasului, ameliorand semnificativ durerea asociata acestei afectiuni, gratie proprietatilor sale antiinflamatorii si antioxidante.
Prepara ceaiul de ghimbir in felul urmator: curata o bucata de radacina de ghimbir si pune-o la fiert intr-o cana de apa. Lasa ceaiul sa fiarba timp de 10 minute, apoi ia-l de pe foc si lasa-l sa stea acoperit inca 10 minute. Daca nu tolerezi foarte bine gustul, poti adauga miere de albine.
Atentie, insa! Nu-ti administra aceste ceaiuri pentru pancreatita fara sa consulti medicul curant.
Ceai de ghimbir. Beneficii, contraindicatii. Cea mai buna reteta de ceai de ghimbir
Imagine de dungthuyvunguyen de la Pixabay
Cum poate fiecare ZODIE sa atragă mai mulți BANI? Iată cel mai eficient mod!