Ceai de anason, beneficii pentru sanatate - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

Ceai de anason, beneficii pentru sanatate

Sfatulparintilor » Familie-Părinţi » Sanatate fizica si mentala » Ceai de anason, beneficii pentru sanatate
Ceai de anason - sfatulparintilor.ro - pixabay_com - anise-2785512_1920

Ceaiul de anason este cunoscut pentru proprietatile sale puternice pentru sanatate. Stiai ca un ceai de anason actioneaza ca un remediu natural pentru o mare varietate de afectiuni?

Anasonul are un gust distinct, asemanator lemnului dulce si este adesea folosit pentru a adauga aroma deserturilor si bauturilor.

Anasonul sau Pimpinella anisum este o planta care provine din aceeasi familie ca morcovii, telina si patrunjelul. Poate creste pana la 1 metru inaltime si produce flori si un mic fruct alb cunoscut sub numele de seminte de anason.

Ceai de anason, bogat in nutrienti

Depresia este o afectiune comuna, dar debilitanta, care afecteaza pana la 25% dintre femei si 12% dintre barbati din intreaga lume. Ceaiul de anason pot ajuta la tratarea depresiei.

Citeste si despre: Ceai de patrunjel, beneficii surprinzatoare pentru sanatate

Remediu pentru ulcer

Ulcerele de stomac, numite si ulcere gastrice, sunt o durere dureroasa care se formeaza in mucoasa stomacului, provocand simptome precum indigestie, greata si senzatie de arsura in piept. Ceaiul de anason ajuta la prevenirea ulcerelor gastrice si la reducerea simptomelor.

Ceaiul de anason are proprietati antimicrobiene puternice care previn infectiile si blocheaza dezvoltarea ciupercilor si bacteriilor.

Ceai de anason pentru ameliorarea simptomelor menopauzei

Menopauza este declinul natural al hormonilor de reproducere a femeilor in timpul imbatranirii, ducand la simptome precum bufeurile, oboseala si pielea uscata. Se crede ca anasonul imita efectele estrogenului in corpul dumneavoastra, reducand potential simptomele menopauzei.

Te mai poate interesa: Ceai de tei, beneficii surprinzatoare pentru sanatate si contraindicatii

Anasonul, posibile efecte secundare

Femeile gravide si care alapteaza ar trebui sa evite utilizarea anasonului, deoarece nu exista suficiente studii in cazul lor.

Anasonul poate avea efecte asemanatoare estrogenilor, deci exista o anumita ingrijorare ca utilizarea suplimentelor de anason poate fi potential daunatoare persoanelor cu afectiuni sensibile la hormoni, cum ar fi cancerele dependente de hormoni (cancer de san, cancer uterin, cancer ovarian), endometrioza si fibroamele uterine.

Anasonul poate interactiona cu anumite medicamente, inclusiv pastile contraceptive.

Nu rata nici: Ceai de menta. Ce beneficii are. Cine trebuie sa-l ocoleasca. Reteta pentru un ceai de menta delicios

Imagine de Couleur de la Pixabay

Cuvinte cheie:
Data articol: 22/04/2022