Ceai de sunatoare. Sunatoarea este o planta des utilizata in industria farmaceutica. Sunatoarea creste in Europa, America Australia, Noua Zeelanda si Asia de Est. Are 50-100 cm inaltime si are florile in forma de stea , cu 5 petale, de culoare galbena.
Veti afla in articolul ce beneficii are ceaiul de sunatoare , care sunt contraindicatiile si cand NU ai voie sa bei ceai de sunatoare.
Ceai de sunatoare. Utilizari si beneficii
1. Depresie
Extractul de sunatoare scade starea de nervozitate si oboseala cauzate de depresie si imbunatateste starea de bine.Studiile de specialitate au demonstrat ca, in combinatie cu tratamentul pe termen scurt pentru tratarea depresiei medii, sunatoarea poate avea un rol adjuvant semnificativ. In cazurile de depresie severa, ceaiul de sunatoare nu are efecte majore.
2. Menopauza
Ceaiul de sunatoare poate ameliora bufeurile. Unii specialisti recomanda combinarea sunatorii cu cohos negru pentru mai putine stari de bufeuri si mai putine schimbari de dispozitie.
Citeste si: Ceai de ghimbir. Beneficii, contraindicatii. Cea mai buna reteta de ceai de ghimbir
3. Sindrom premenstrual
De asemenea, poti bea ceai de sunatoare pentru a reduce simptomele sindromului premenstrual. El si-a dovedit eficacitatea in reducerea tulburarilor hormonale, reducerea depesiei si a starilor de oboseala din timpul ciclului menstrual.
4. Sanatatea pielii
Aplicat extern, ceaiul de sunatoare poate accelera procesul de vindecare a ranilor. De asemenea, proprietatile antibacteriene pe care le are sunatoarea contribuie la reducerea iritatiilor, eczemelor de la nivelul pielii.
Citeste continuarea: 1 2
Horoscop sezonul Săgetător noiembrie-decembrie 2024. Ce caută sufletul nostru?
3 ZODII CHINEZEȘTI care atrag SUCCESUL financiar în săptămâna 18-24 noiembrie