Patrunjelul este asociat cu beneficii impresionante pentru sanatate. Iar un ceai de patrunjel este usor de preparat, eficient din punct de vedere al costurilor si delicios, facandu-l un excelent supliment la o dieta sanatoasa.
Patrunjelul proaspat sau uscat se pune intr-o ceasca de apa fierbinte si gata ceaiul. Ceaiul de patrunjel poate furniza mai multi nutrienti si antioxidanti esentiali pentru sanatate.
Ceai de patrunjel – continut ridicat de antioxidanti
Patrunjelul este o sursa excelenta de antioxidanti – compusi puternici care va ajuta sa va aparati celulele impotriva deteriorarii cauzate de molecule potential daunatoare cunoscute sub numele de radicali liberi.
Se crede ca antioxidantii joaca un rol central in sanatate si boli, unele cercetari indicand faptul ca ar putea proteja impotriva afectiunilor cronice, cum ar fi bolile de inima, diabetul si cancerul.
Patrunjelul are flavonoide, carotenoide, vitamina C si vitamina E. Vitamina C este o vitamina importanta solubila in apa, care actioneaza si ca un antioxidant. Vitamina C este necesara pentru vindecarea ranilor, absorbtia nutrientilor si formarea oaselor.
Citeste si despre Ceai de musetel. Beneficii pentru sanatate. Cine trebuie sa-l evite!
Ceai de patrunjel pentru prevenirea pietrelor la rinichi
Pietrele la rinichi sunt depozite minerale dure care se formeaza in rinichi si provoaca dureri. Unele cercetari sugereaza ca patrunjelul poate ajuta la prevenirea calculilor renali.
Ceaiul de patrunjel este utilizat in mod obisnuit ca remediu natural pentru tratarea problemelor legate de menstruatie si niveluri hormonale.
Te mai poate interesa: Ceai de ceapa. Beneficii si contraindicatii. Retete pentru imunitate, tuse si dureri
Cum se prepara un ceai de patrunjel
Ceaiul de patrunjel este linistitor, delicios si poate fi preparat doar cu cateva ingrediente. Incepeti prin a fierbe o cana (250 ml) de apa intr-o oala mica. Apoi, pregatiti patrunjelul clatind 1/4 cana (15 grame) de patrunjel proaspat si tocati-l.
Alternativ, puteti folosi doua linguri (1 gram) de patrunjel uscat. Adaugati patrunjelul pe fundul cupei si turnati apa peste el, lasandu-l sa se absoarba timp de 5-10 minute.
Nu rata nici: Ceai de galbenele, beneficii si contraindicatii
Imagine de ReStyled Living de la Pixabay