Shop
Ultimele 100 de articole

Ce trebuie sa stii despre febra ca sa nu te mai temi de ea

30 decembrie 2015, , Vizualizări:
febra copii

Febra este gresit inteleasa de multa lume si de aceea oamenii ajung sa se teama de ea. De fapt, febra este una dintre cele mai complexe metode prin care organismul se vindeca. Este un raspuns imunitar al corpului pentru a distruge un organism strain si pentru a grabi vindecarea.

 

Academia Americana de Pediatrie si-a exprimat ingrijorarea intr-un studiu din 2011, concluzionand ca parintii trebuie sa inteleaga ca febra in sine nu este un pericol pentru un copil normal. Din contra, este de fapt benefica si primul lucru care ar trebui facut nu este sa se gaseasca metode sa se coboare temperature, ci pentru a imbunatati confortul.

In mod traditional, febra era respectata si inteleasa. Oamenii stiau ca febra va creste si apoi se va „sparge” ca un val rostogolindu-se spre mal. Acum insa, multi oameni, fara a-i cunoaste procesul, incearca sa o opreasca imediat folosind antipiretice sau substante care coboara temperatura, precum acetaminofen sau ibuprofen. Antipireticele coboara repede temperatura dar de asemenea “amutesc” corpul, impiedica dezvoltarea sistemului imunitar si permit „invadatorilor” sa supravietuiasca si foarte posibil sa provoace dezvoltarea unor boli cronice.

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2

Cuvinte cheie: , ,

seo
Gradinita
Blossom Salon
codul
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.
Meniu