Ce spune fiecare parte a capului despre sanatatea noastra? - Pagina 2 din 2 - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

Ce spune fiecare parte a capului despre sanatatea noastra?

cap - sfatulparintilor.ro - pixabay_com - head-663997_1920

 

  1. Gura

“Partea superioara a gurii (atat In privinta buzelor cat si a dintiilor) este legata de partea noastra feminina (atentia la detalii, creativitate, capacitatea de a construi visuri de viitor, empatie), iar cea inferioara este legata de partea masculina a fiintei noastre (capacitatea de a analiza, decide si actiona pentru Indeplinirea visurilor). De multe ori o afectiune In aceasta zona arata o dificultate In a manifesta In echilibru ambele aspecte ale fiintei noastre”, considera cunoscutul psiholog si trainer NLP, Laura Maria Cojocaru.

 

 

  1. Dintii

In mod specific, dintii au legatura cu capacitatea de a lua decizii, deci o dificultate In aceasta zona poate evidentia 2 aspecte: 1) ori manifestam mai mult partea noastra masculina, ne-am obisnuit ca zi de zi sa ne cramponam mai mult In ”a face” si avem tendinta sa renuntam la a ”visa” (a ne permite sa ne dorim mai mult de la viata) lucruri noi In legatura cu fiinta si viata noastra si 2) ori manifestam mai mult partea noastra feminina si ramanem blocati In visurile de viitor fara a face actiunile concrete si fara a ne asuma rabdarea, timpul si minimul de efort necesar Implinirii lor.

 

 

 

 

Ce este de facut atunci cand apar afectiuni, dificultati, neplaceri In zona capului?

  1. In primul rand, un control medical este important pentru a linisti mintea In privinta temerilor legate de gravitatea situatiei si, In al doilea rand, pentru a putea trata corect ceea ce s-a manifestat deja In planul fizic, atunci cand este necesar acest lucru.
  2. Sinceritatea persoanala, acceptarea repetarii unui mod de gandire defectuos si schimbarea acestuia (prin psihoterapie, neuro-programare-lingvistica, gandire pozitiva In general).
  3. Lucrul cu corpul fizic pentru a elibera din ”amintirea” acestuia emotiile nepotrivite care au fost stocate (prin tehnici de somatoterapie, relaxare, meditatie, si orice alta metoda care permite lucrul direct cu corpul fizic).

 

Foto: Pixabay.com

Citeste continuarea: 1 2

Data articol: 22/02/2017