Shop
Ultimele 100 de articole

Ce sa faci cand te doare urechea

19 noiembrie 2017, , Vizualizări:
ureche- sfatulparintilor.ro - pixabay_com - woman-2534582_1920

Durerile de urechi pot fi enervante insa nu necesita intotdeauna antibiotice. Nu toate infectiile la urechi sunt bacteriene sau necesita prescriptie medicala. De fapt, s-ar putea scapi de durere cu o solutie facuta in casa apeland la: analgezice, comprese reci sau calde, ulei de masline, ulei din aebore de ceai, exercitii pentru gat, ghimbir, usturoi, apa oxigenata.

 

 

Iata remediile pe care le ai in casa:

 

 

  1. Analgezice

Ibuprofenul sau acetaminofenul pot fi folosite pentru a tine sub control durerile asociate cu infectii ca de exemplu otita medie acuta. Chiar daca medicamentele pot fi folosite fara antibiotice asigura-te ca nu depasesti doza recomandata. In plus, aceste pilule pot fi utilizate si pentru reducerea febrei.

 

 

  1. Comprese calde sau reci

Oamenii folosesc adesea pachete cu gheata sau comprese calde pentru a scapa de durere. Metoda este sigura atat la copii cat si la adulti. Pune compresa rece sau calda dupa ureche si, la 10 minute, alterneaza intre ele. Daca preferi doar rece sau doar cald atunci foloseste ce-ti place.

 

 

  1. Ulei de masline

Uleiul de masline este folosit de multa vreme in popor pentru a calma durerile la urechi. Nu exista, totusi, nicio dovada ca ar si avea efect, insa cateva picaturi turnate in ureche s-ar putea sa-ti faca bine.

Asigura-te ca temperatura uleiului nu depaseste 37 grade astfel incat sa nu iti arzi canalul urechii.

 

 

  1. Dropsuri naturopatice

Dropsurile nuropatice sunt facute din extracte de plate. Potrivit unui studiu, dropsurile pe baza de plante si ulei de masline pot fi chiar mai eficace decat analgezicele.

 

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2 3

Cuvinte cheie: ,

seo
Gradinita
Blossom Salon
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.