Ce inseamna un medic bun. Cum recunosti un medic bun - Sfatulparintilor.ro
Ultimele
de 14 ani pentru voi

Ce inseamna un medic bun. Cum recunosti un medic bun

Sfatulparintilor » Familie-Părinţi » Sanatate fizica si mentala » Ce inseamna un medic bun. Cum recunosti un medic bun
doctor - sfatulparintilor.ro - stockvault_net
Credit foto: renjithkrishnan.r → in Medical

Un medic este, intai de toate, un om. Ca orice om, el poate fi oricand, la randul sau, un pacient al unui alt medic. Asadar, este la curent cu ce simte o persoana care ajunge la medic cu o afectiune urgenta, acuta, cronica, cu un accident mic, mediu sau mare. Frica, nesiguranta, groaza, disperare de cele mai multe ori sunt emotiile simtite de pacienti in fata propriei lor stari de rau fizic pentru care se duc la medic.

Separat de diagnosticul pe care un medic bun ti-l pune, el trebuie inainte de toate sa fie om si sa nu isi uite acest statut. A fi om atunci cand esti medic inseamna a nu uita in nicio secunda ca te afli fata in fata cu un alt om nu cu o masinarie sau cu un obiect. Ai de gestionat nu doar cu boala in sine – pe care incerci sa o vindeci sau sa o tii sub control – ci cu tot conglomeratul de emotii negative si ganduri pe care pacientul le are in acele momente. In functie de acestea din urma se stabileste de cele mai multe ori succesul medical al specialistilor.

Sunt cazuri in care unii medici din ziua de azi, asaltati de prea multa lume, blazati, obositi, rutinati sau pur si simplu insuficient de empatici cu semenii lor, fac prezumtii ingrijoratoare cu privire la posibila evolutie a starii de sanatate a pacientului, care nu doar il destabilizeaza psihic pe acesta dar tind sa se si implineasca, din pacate, asa cum arata statisticile. Dupa care medicul vine si spune : “am stiut eu, doar de aceea i-am si spus”.

De ce?

Organismul uman are o inteligenta proprie incredibila. Cine nu crede asta, sa se intrebe cine face ca ochii sa straluceasca, inima sa bata, parul sa creasca, celulele sa se regenereze. Care e forta universala care face ca doua celule unite in timpul conceperii sa devina dupa 9 luni o fiinta umana completa, totala din toate punctele de vedere fara urma de imixtiune a oamenilor in acest proces de evolutie?

Atunci cand apare o boala, indiferent de cauze, organismul are capacitatea de a se vindeca singur, in special daca este tinut departe fizic, emotional, mental de cauzele de stres care au provocat dizarmonia de la baza bolii in sine.

De indata ce mintea sta deoparte si lasa in pace corpul sa fie vindecat de aceasta forta universala a vietii, corpul se vindeca. Natura ne vrea sanatosi, nu bolnavi. Cazurile miraculoase de vindecari incredibile au la baza increderea uriasa a pacientului in forta vietii sale care il face bine.

In acest context, daca un pacient ajunge la un medic care ii aduce la cunostinta posibile consecinte sau evolutii negative ale starii lui de sanatate, de multe ori pacientul accepta ce spune medicul – din respect pentru autoritatea sa medicala pe care nu o pune la indoiala o clipa – si acele cuvinte actioneaza in creier ca un implant, avand tentinta de a materializa in corp exact cum a spus medicul.

Daca medicul alege sa spuna mesaje optimiste, care dau speranta omului, care ii intaresc crezul in puterea si energia vindecatoare din el, din organismul si mintea lui, majoritatea cazurilor se vindeca. Iar asta nu inseamna ca medicul nu e realist ci ca ii este un partener pacientului, asistandu-l in procesul insanatosirii lui.

Exista multe cazuri de oameni care, stiind de puterea de autovindecare a organismului, au ales sa se indeparteze de medici care le dadusera pronosticuri sumbre de genul “nu mai ai de trait decat 2 luni” si s-au vindecat. Nimeni nu e Dumnezeu sa stie cat mai are un om de trait cu adevarat. Cine este curios sa afle despre vindecari miraculoase produse la distanta de medici pesimisti care aleg sa isi verbalizeze parerile medicale pacientilor, sa participe la seminariile tinute de dr Crina Veres, Noua Medicina Germanica sau sa citeasca cartea dr Lissa Rankin “Mind over medicine” (Vindecare cu ajutorul mintii) de la editura Adevar Divin (www.divin.ro) sau cartea lui Joseph Murphy “Trezirea puterii vindecatoare” de la editura Deceneu, ori “Biologia credintei” de Bruce Lipton sau “Noesiterapie – vindecarea prin gandire” de dr Angel Escudero.

Citeste continuarea: 1 2

Data articol: 03/10/2016