Ce inseamna un medic bun. Cum recunosti un medic bun - Pagina 2 din 2 - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

Ce inseamna un medic bun. Cum recunosti un medic bun

doctor - sfatulparintilor.ro - stockvault_net
Credit foto: renjithkrishnan.r → in Medical

In egala masura, exista medici care, inclinati fiind spre empatie, cunoasterea psihologiei umane si a modului in care organismul participa prin propria-i inteligenta la vindecarea sa, aleg sa aiba alta conduita fata de pacienti. Aleg sa le dea putere, speranta, incurajare. Aleg sa ii lase sa plece de la ei mai optimisti decat au venit si astfel sa asiste la un numar mare de vindecari sub ochii lor. Aceste cazuri sunt nenumarate si incep de la afectiuni minore pediatrice pana la situatii grave de chirurgie.

La urma urmei, fiecare om este unic, cu destinul sau, cu durata sa de viata, cu trecutul si corpul sau. Nu se poate generaliza o evolutie medicala a cuiva doar bazandu-te pe felul in care au evoluat alti pacienti cu boala similara, fara sa se ia in calcul propria contributie a fortei organismului viu in actiune care este acel pacient.

Daca vrei sa te vindeci de orice problema medicala de care suferi, primul lucru pe care e bine sa il stii este ca organismul tau are capacitatea NATURALA de a se vindeca singur. Uneori insa, e nevoie de o mana de ajutor de specialitate, caz in care e recomandat sa cauti un medic bun.

Intereseaza-te peste tot ca sa intalnesti acei medici care te asista optimist si cu speranta in procesul firesc al insanatosirii tale si te ajuta cu experienta si harul lor ca sa te faci bine.

Fugi cat poti de medicii care considera ca a fi medic responsabili implica si sa verbalizeze opinii sumbre (numite de ei “realiste”) cu privire la o posibila evolutie nefavorabila a afectiunii respective. Chiar daca acestia isi bazeaza vorbele pe ce spun cartile sau statisticile ori experienta si cazuistica lor, intotdeauna au fost si vor fi exceptii, iar diferenta este data de puterea mintii asupra medicinii. A nu tine cont de aceste exceptii care dau peste cap statisticile medicale inseamna a ignora existenta unei forte mai mari care e deasupra noastra a tuturor si care are ceva de spus la randul sau, anume Dumnezeu. J. Este cineva, totusi, mai presus de El?

In ziua de azi, tot mai multi medici aleg sa se apropie de zona vindecarilor prin metode alternative, aleg sa invete despre cauzele subtile ale imbolnavirilor, tocmai pentru ca o afectiune nu dispare doar pe baza de pastile prescrise constant si care imbogatesc industriile farmaceutice, ci se vindeca atunci cand este identificat stresul emotional si mental in care acel om a stat inainte de declansarea bolii sau cel care se mentine si ii transforma afectiunea in una cronica.

Cauta medicii deschisi spre noile informatii care privesc omul drept un ansamblu de corp, minte, emotii, credinte, ganduri si convingeri care toate contribuie la starea sa de armonie deci sanatate sau de dizarmonie deci boala.

Daca ti se spun informatii negative de catre un medic specialist, alege sa nu il crezi 100% si deci sa nu permiti sa ti se instaleze o convingere ferma negativa in minte cu privire la sanatatea ta. Continua sa ceri si alte opinii de la alti specialisti pana gasesti pe acela cu care rezonezi uman si emotional si care simti ca iti da putere, prin atitudine, prin cuvinte, prin felul in care te trateaza, iti zambeste, te priveste.

Diferenta intre a merge la un astfel de medic bun sau nu poate insemna diferenta dintre a trai mai mult sau mai putin. Alegerea iti apartine.

Daca vrei sa intelegi si mai multe despre inteligenta corpului uman, cum ne vorbeste prin boli ca sa ne aduca inapoi pe drumul cel bun al vietii, priveste acest film intitulat “Lucruri uimitoare despre inteligenta corpului uman”, interviul cu Lise Bourbeau din octombrie 2013 la Bucuresti.

Nu uita, Lise Bourbeau vine in Romania din nou la finele lunii noiembrie 2014 pentru a sustine atelierul “Asculta-ti sufletul”.

Autor editorial: Cristina Niculescu

Credit foto: renjithkrishnan.r → in Medical

Citeste continuarea: 1 2

Data articol: 03/10/2016