Desi produsele de ciocolata poate contine cantitati semnificative de zahar si grasimi cacao poate avea o multime de efecte benefice asupra unui numar semnificativ de boli cronice, inclusiv boli de inima. Oamenii de stiinta au descoperit ca putina cacao poate imbunatati functiile arteriale ore bune dupa ce a fost consumata. Si nici nu este vorba despre o cantitate impresionanta ci doar de o lingura de praf de cacao.
Exista si alte studii care sustin acelasi lucru: dupa consumul de cacao functiile arteriale au cunoscut o imbunatatire pentru cateva ore.
Intr-o cercetare la care au participat mai multi subiecti s-a observat ca un consum de ciocolata neagra poate dilata arterele coronariene.
Cu toate acestea, iubitorii de ciocolata trebuie sa limiteze consumul produsului lor preferat intrucat contine grasimi si zahar. Mai mult, cele mai multe sortimente de ciocolata au in componenta lapte, un element care inhiba capacitatea antioxidanta a sangelui. Chiar daca ciocolata cu lapte are acelasi flavonoid fitonutrient ca si ciocolata neagra, efectul antioxidant din cacao este slabit cand ajunge in sange.
Asadar, nu doar ca antioxidantii din ciocolata neagra sunt de trei ori mai multi decat cei din ciocolata cu lapte, insa laptele are efecte negative asupra organismului. Consuma ciocolata neagra si vei beneficia timp de cateva ore de efectele antioxidantilor din sistemul circulator. Consuma ciocolata cu lapte si nu vei avea niciun beneficiu. Mananca aceeasi ciocolata neagra la care adaugi un pahar de lapte si toate beneficiile vor fi anulate. Adaosul de lapte inhiba activitatea antioxidantilor si absorbtia in sistemul circulator a fitonutrientilor.
Nici zaharul nu este bun pentru corp intrucat afecteaza functiile arteriale, in vreme ce cacao are un efect contrar. Cercetatorii au stabilit ca eliminarea zaharului pare sa amplifice efectele benefice pe care le are cacaoa.
Sursa: care2.com
3 ZODII testate de UNIVERS în săptămâna 16-22 decembrie 2024
Faza lunii când te-ai născut. Cum se calculează și ce spune despre viața ta