Cum te ajuta ciocolata la raceala si gripa - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

Cum te ajuta ciocolata la raceala si gripa

Sfatulparintilor » Familie-Părinţi » Actualitate » Cum te ajuta ciocolata la raceala si gripa
Cum te ajuta ciocolata la raceala si gripa

Ti s-a intamplat sa te simti cuprins de sentimentul, prea putin placut, ca te paste o raceala? Data viitoare cand ti se mai intampla una ca asta asigura-te ca ai la indemana o ciocolata neagra.

Potrivit profesorului Alyn Morice, seful echipei ce se ocupa cu studiile cardiovasculare si respiratorii la Universitatea Hull, cicocolata este cel mai bun remediu impotriva racelii si gripei, chiar mai eficace decat medicamentele.

Ghid cuvinte
Ghid digital. Descarci instant
100 de expresii care fac rau copiilor, interzise unui parinte bun
47 lei
Cumpara Descarca demo
Ghid cuvinte
eBook: Sute de idei pentru o viață armonioasă
Cum să fii cu ADEVĂRAT BINE cu TINE în pielea ta
47 lei
Cumpara Descarca demo

Te mai poate interesa: 7 beneficii miraculoase pe care le are ciocolata. Sigur te va bucura punctul 6

Afirmatiile profesorului au la baza un studiu recent in care pacientii care au luat o pilula pe baza de cacao (versus sirop de tuse si raceala) au inregistrat, in numai doua zile, o imbunatatire semnificativa a starii lor de sanatate.

O alta cercetare, realizata de Imperial College of London, a explicat modul in care ciocolata este benefica in cazul suferinzilor de gripa si raceala: in cacao exista un alcaloid care este mai bun la suprimarea tusei decat codeina.

Textura ciocolatei este mai delicata decat a medicamentelor obisnuite folosite in cazul racelii si gripei, ceea ce inseamna ca iti protejeaza mai bine gatul si nervii care declanseaza senzatia de tuse.

Sursa: purewow.com

Foto: pixabay.com

Data articol: 20/02/2021