Ce analize medicale TREBUIE sa faca barbatii regulat - Pagina 2 din 2 - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

Ce analize medicale TREBUIE sa faca barbatii regulat

analize medicale - sfatulparintilor.ro - pixabay_com - medic-563425

5. Masurarea tensiunii arteriale

Riscul de a avea tensiune marita creste odata cu inaintarea in varsta. Este, de asemenea, tensiunea arteriala mare poate fi cauzata de supraponderabilitate si un regim de viata nesanatos. O tensiune ridicata poate duce la complicatii grave precum anevrismul, boli cardiovasculare, atac vascular si blocaj renal. O tensiune normala este 120/80 sau mai putin. Riscurile incep sa apara de la 140/90 in sus. Intrebati-va medicul de familie cat de des ar trebui sa va masurati tensiunea arteriala. El va cunoaste antecedentele si e cel mai in masura sa va spuna acest lucru.

6. Masurarea nivelului colesterolului

Un colesterol marit este sinonim cu ingrosarea vaselor de sange. De aici rezulta o serie intreaga de complicatii: boli cardiovasculare, ateroscleroza, atac de cord si accidente vasculare. O schimbare a stilului de viata si tratamentul medicamentos (luat in urma recomandarii unui specialist) va pot salva. Intre 20 si 35 de ani, nivelul de colesterol ar trebui controlat la fiecare 5 ani. Dupa 35 de ani, colesterolul trebuie masurat in fiecare an.

7. Masurarea glicemiei

O treime dintre americani nu stiu ca au diabet. Pentru ca nu-si masoara nivelul glicemiei, ei lasa boala sa-si faca de cap. Complicatiile rezultate in urma diabetului de tip 2 sunt bolile cardiovasculare, boli de rinichi, atac vascular, orbire (din cauza deteriorarii vaselor de sange de pe retina), impotenta. Diabetul poate fi controlat, in special daca este depistat la timp, printr-un regim alimentar sanatos, miscare fizica, medicamentatie. Un barbat sanatos ar trebui sa-si faca testul glicemiei, dupa 45 de ani, cu o regularitate de o data la trei ani. Insa daca in familie exista cazuri cu diabet, testul ar trebui facut mai des si mult mai devreme.

Citeste si: 3 analize medicale recomandate de Dr. Oz pe care orice femeie trebuie să le facă

8. Testul HIV

Virusul HIV duce la SIDA. Toata lumea stie deja ce e cu aceasta boala. Din pacate, inca nu s-a descoperit un tratament sau vaccin impotriva ei. Exista unele medicamente care impiedica HIV sa se transforme in SIDA, dar au efecte adverse serioase. O persoana infestata cu HIV poate sa nu aiba simptome multe vreme. Singura modalitate de a afla daca esti sau nu seropozitiv este sa-ti faci analizele de sange. Chiar daca esti infestat, o perioada de cel putin 6 luni este posibil sa iti iasa testul negativ. Daca crezi ca e posibil sa fi fost expus la virusul HIV consulta imediat un medic. El iti va spune ce ai de facut. Ai un risc cresut sa fi contractat HIV daca ai avut contacte sexule neprotejate (normale, orale, anale), daca esti consumator de droguri injectabile.

9. Testul de depistare a glaucomului

Aceasta boala a ochiului afecteaza nervul optic gradual pana cand se ajunge la orbire. Din pacate, efectul este ireversibil. In plus, foarte ingrijorator este faptul ca orbirea se poate instala chiar inainte ca barbatul sa-si dea seama de simptome. O masurare a tensiunii oculare poate depista precoce boala. Un barbat trebuie sa-si faca testul o data la 2-4 ani sub 40 de ani, o data la 1-3 ani (intre 40 si 45 de ani), o data la 1-2 ani (55-64 de ani) si la fiecare 6-12 luni (peste 65 de ani). Daca ai antecedente in familie, cere sfatul medicului cu privire la frecventa cu care ar trebui sa faci acest test. (Sursa: webmd.com)

Afla aici cele 10 analizele pe care o femeie trebuie sa le faca in mod frecvent.

Foto: Pixabay.com

Citeste continuarea: 1 2

Data articol: 15/03/2021