Care e pericolul daca totusi ai mancat carne de cal?
Daca dai cautare in Google dupa “carne de cal” in mai multe limbi, vei gasi multe site-uri care iti spun sa nu mananci aceasta carne, dar si altele care iti ofera retete gustoase. Ambele abordari spun ca aceste animale sunt atat de pure si ca acesta este motivul pentru care:
a) sa mananci carnea de cal – ca iti face bine la sanatate prin proteinele sale de cea mai buna calitate, net superioare vacii sau porcului sau
b) sa nu mananci acest animal, indiferent ce proprietati are carnea, pentru ca este un gest foarte urat.
Este foarte important pentru producatori sa scrie cu onestitate tipul de carne pe care il ambaleaza, din respect pentru consumatori si conceptiile lor. Indiferent cat este de buna sau nu, de proasta sau nu, carnea de cal, este optiunea fiecarui om sa decida ce vrea sa consume. Sunt multe persoane care nu mananca porc si e firesc sa stie cand se afla in fata unui produs pe baza de carne de porc, chiar daca multi altii mananca porc si considera aceasta carne chiar buna.
De retinut ca in foarte multe tari, oamenii au o rezistenta uriasa in fata ideii de a consuma carne de cal, fiind o chestiune mai degraba etica. Fiecare asociaza unele animale cu anumite emotii. De exemplu, asa cum unii nu concep sa manance carne de caine pentru statutul de cel mai bun prieten al omului, altii mananca cu placere aceasta carne. Aceleasi retineri mari sunt si in jurul carnii de pisica sau de porc sau de oaie sau de cal, indiferent de caracteristicile biologice ale respectivului produs pentru sanatatea omului.
Carnea de cal in sine nu face rau organismului insa totul porneste din mintea omului. Daca cineva care nu suporta ideea ca ar manca carne de cal, totusi o mananca, poate pe fond psihic sa isi declanseze o teribila reactie negativa in corp cu rau de stomac, voma, probleme intestinale. Este valabil pentru orice tip de animal pe care l-ai consuma fara sa stii ce consumi si sa afli ulterior.
In concluzie, fiecare este bine sa consume carnea in care are incredere, despre care stie ca este bine tolerata de organismul sau. De preferinta, cat mai putina carne rosie, fie ea vita, porc, oaie sau cal. Acest tip de carne, indiferent cum se numeste, creste mult nivelul de aciditate din organism si duce in timp, in cazul unui consum regulat, la diverse tipuri de boli acute sau cronice.
Mai multe despre legatura dintre carne, dieta alcalina, cancer versus sanatate, aici, in Ghidul dietei alcaline.
© Nadki | Stock Free Images
Citeste continuarea: 1 2