Shop
Ultimele 100 de articole

Cand esti mama, primesti mereu critici de la familia ta

10 iulie 2019, , Vizualizări:
mama soacra - sfatulparintilor.ro - pixabay_com - family-515530

Nimanui nu ii place sa primeasca critici de niciun fel. Nici de la rude, nici de la alta persoana, dar se intampla mereu.

Cand devii mama, este normal sa primesti critici constructive de la un prieten sau o ruda. Nu o face cu rea intentie, incearca sa te ajute intr-un fel, oferindu-ti sfaturi … Dar ce se intampla cand un sfat nu este solicitat si nu este bine primit?
Daca esti mama, este mai mult decat probabil ca ti s-a spus vreodata ce e bine sa faci si ce nu trebuie sa faci pentru ingrijirea sau hranirea copilului. Pe de alta parte, nu intotdeauna comentariile sunt pozitive, iar atunci te afli in defensiva pentru ca te simti prost.

Cand primesti comentarii de la rude

Aceste comentarii pot fi sub forma de sugestii sau sfaturi bine intentionate, dar intotdeauna, in spatele lor este o critica sau un dezacord despre modul in care ai grija de copilul tau sau despre felul in care traiesti maternitatea. Poate ca vor sa te ajute cu cuvintele lor sau poate ca vor doar sa te critice subtil pentru a-ti arata faptul ca nu ii place cum iti cresti micutul.

Din acest motiv este foarte important sa se stabileasca limite pentru acei membri ai familiei sau prieteni. Daca primesti de obicei aceste tipuri de comentarii, nu te infuria si nu sta in defensiva. Gandeste-te ca acea persoana iti spune acele cuvinte numai pentru ca considera ca este mai bine pentru tine si copil, chiar daca nu esti de acord cu punctul ei de vedere. Dar ii poti multumi cu o expresie de genul „va multumesc foarte mult pentru ceea ce spuneti, voi tine minte.”

Citeste continuarea pe COPILUL.RO

Cuvinte cheie:

seo
Gradinita
Blossom Salon
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.