Este bine sa consumi cafea verde? Are cafeaua verde, intr-adevar, beneficiile despre care se vorbeste?
Iata un ghid complet despre cafeaua verde: utilizari, beneficii si contraindicatii.
Mai multe despre cafea poti afla aici.
Cafea verde: Generalitati
Cafeaua verde a devenit populara dupa ce celebrul Dr. Oz a mentionat acest termen intr-un show din 2012. Cafeaua verde sunt de fapt boabele de cafea (fructele arborelui de cafea) inainte de a fi prajite. Ea are un nivel mai ridicat de acid clorogenic, comparativ cu cafeaua prajita. De aceea ea poate fi utilizata pentru arderea grasimilor.
Oamenii utilizeaza cafeaua verde impotriva obezitatii, diabetului, hipertensiunii arteriale, Alzheimerului si infectiilor bacteriene.
Cafea verde: Utilizari
Cafeaua verde este utilizata impotriva mai multor afectiuni, insa nu exista dovezi stiintifice solide in acest sens.
Hipertensiune arteriala
Un studiu realizat in Japonia a dezvaluit faptul ca extrasul din cafea verde, continand 50, pana la 140 mg acid clorogenic, consumat zilnic 4 pana la 12 saptamani reduce cu 5-10 mmHg tensiunea sistolica si cu 3-7 mmHg tensiunea diastolica.
Obezitate
Un alt studiu, realizat in Norvegia, a scos la iveala faptul ca un consum zilnic de extract de cafea verde pentru o perioada de 8-12 saptamani, a condus la o scadere in greutate de 2,5-3,7 kg in grupul voluntarilor, comparativ cu grupul placebo.
Citeste si: Dieta cu cafea verde favorizeaza slabirea accelerata
Cafea verde: Efecte secundare
Desi este considerate sigura, cafeaua verde poate avea efectele secundare pe care le are si consumul regulat de cafea obisnuita.
Cafeaua verde poate cauza insomnia, stare de neliniste, deranjamente la stomac, greturi si varsaturi, puls crescut, respiratie accelerata etc.
O cantitate mare de cafea verde consumata poate duce la dureri de cap, anxietate, agitatie, tiuit in urechi, puls neregulat.
Cafeaua verde: Atentionari speciale
- Femeile gravide sau cele care alapteaza ar trebui sa consume cu precautie cafea verde, intrucat nu exista informatii clare despre efectele asupra bebelusului.
- De asemenea, persoanele care au un nivel dezechilibrat de homocisteina, ar trebui sa consume cu precautie cafeaua verde. Acidul clorogenic in cantitati mari, pe o perioada scurta de timp, poate duce la cresterea nivelului de homocisteina in plasma. Ceea ce ar putea accentua bolile cardiovasculare.
- Persoanele care sufera de anxietate ar putea sa isi inrautateasca boala in urma unui consum de cafea verde.
- Consumul de cafea verde poate creste sau scadea nivelul zaharului in sange. De aceea, persoanele care au diabet ar trebui sa fie precaute cu utilizarea cafelei verzi.
- Cafeaua verde contine cofeina care poate genera diaree. Daca ai deja aceasta problema, nu consuma cafea verde.
- Cafeaua verde creste tensiunea oculara si este recomandat sa nu o consumi daca suferi de glaucom.
- Anumiti compusi din cafeaua nefiltrata cresc nivelul colesterolului. De aceea, nu este clar daca si cafeaua verde are aceleasi efecte. Se recomanda precautie.
- Cafeaua verde contine cofeina, de aceea persoanele care sufera de sindromul colonului iritabil ar trebui sa se fereasca de ea. Ea poate cauza diaree sau inrautatirea simptomelor bolii.
- Cofeina din cafeaua verde poate duce la eliminarea calciului din organism, ceea ce poate inrautati situatia in caz de osteoporoza. De aceea femeile care sufera de acesta boala sau cele care sunt la menopauza ar treubi sa consume cu atentie cafea verde.
Nu rata nici: Cum va ajuta cafeaua de dimineata sa scapati de kilogramele in plus
Sursa: webmd.com
LUNA PLINĂ din Taur din 15 noiembrie 2024 aduce SUCCES răsunător pentru aceste 4 ZODII
VENUS a intrat în CAPRICORN din 11 noiembrie 2024. Mesaj SPECIAL al Universului pentru 4 ZODII