Beneficii pentru sanatate ale mersului la mare. Cum te ajuta sunetul valurilor si inotul - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

Beneficii pentru sanatate ale mersului la mare. Cum te ajuta sunetul valurilor si inotul

Sfatulparintilor » Familie-Părinţi » Sanatate fizica si mentala » Beneficii pentru sanatate ale mersului la mare. Cum te ajuta sunetul valurilor si inotul
Cum te poti relaxa cand esti agitat
Credit foto: Imagine de Jill Wellington de la Pixabay

Cercetarile arata ca sunetul valurilor te ajuta sa intri intr-o stare profunda de relaxare, care promoveaza reintinerirea mintii si a corpului.

De asemenea, inotul in apa marii face ca sangele sa fie puternic pompat in zona abdominala, partea corpului aflata in apropierea inimii – intrucat in acele momente nu mai esti in picioare. Sangele proaspat pompat in corp aduce mai mult oxigen catre creier ceea ce inseamna ca devii mai alert si activ.

Iata si alte beneficii de sanatate ca sa fii la malul marii.

Aer proaspat pentru a dormi mai bine

Daca te-ai intrebat vreodata de ce adormi mai repede dupa o zi petrecuta pe plaja, raspunsul este: aerul sarat al marii. Acesta este incarcat cu ioni negativi care accelereaza abilitatea corpului de a absorbi oxigen. Totodata, ionii negativi echilibreaza nivelul de serotonina, un neurotrasmitator responsabil cu starea de bine. Acesta este motivul pentru care te simti mai alert, relaxat si plin de energie dupa un concediu pe malul marii.

Cum iti pot schimba viata 15 minute de mers pe jos

Soare pentru starea de bine si pentru sanatatea pielii

Cand stai intins pe plaja, caldura soarelui influenteaza pozitiv sistemul endocrin – partea corpului care secreta serotonina – substanta chimica al carui scop este relaxarea.

De asemenea, o cantitate potrivita de soare poate fi de folos in cazul unor afectiuni ale pielii, ca de exemplu psoriazis.

Radiatiile ultraviolete sunt folosite frecvent pentu tratarea unor afectiuni ale pielii, sustine Dr Rodney O’Donnell un medic ce este implicat in studierea efectelor pozitive asupra corpului uman ale Marii Moarte. O cantitate mica de raze ultraviolete ajuta la uscarea pielii care, astfel, se poate vindeca.

Daca psoriazisul apare pe o suprafata mai mare a corpului, medicul specialist ar putea sa-ti recomande fototerapia.

Si alte studii, realizate la Universitatea Oxford confirma faptul ca apa marii este benefica in cazul dermatitelor. Oamenii de stiinta au dorit sa afle care din compusii din apa marii sunt responsabili pentru vindecare si i-au gasit: sarea si potasiul. Ei etanseaza pielea afectata si astfel permit vindecarea ei.

Cercetatorii mai sustin ca baile in apa marii imbunatatesc elasticitatea si aspectul pielii.

Ce spune stilul de mers despre personalitatea ta

Sursa: dailymail.co.uk

Imagine de Jill Wellington de la Pixabay

Cuvinte cheie: ,
Data articol: 28/03/2024