Ce spune stilul de mers despre personalitatea ta - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

Ce spune stilul de mers despre personalitatea ta

Sfatulparintilor » Familie-Părinţi » Actualitate » Ce spune stilul de mers despre personalitatea ta
Ce spune stilul de mers

Sociologii au analizat stilul de mers al mai multor persoane si au ajuns la concluzia ca acesta are un rol hotarator asupra personalitatii fiecaruia.

Iata care sunt stilurile de mers si ce spun acestea despre personalitatea oamenilor, potrivit expertului in limbajul corpului Patti Wood, autoarea cartii Snap: Making de Most of First Impressions.

Stilul Sofer

Stilul soferului presupune un mers rapid, cu trupul usor aplecat in fata. Cel mai probabil faci si altceva in timp ce mergi, cum ar fi sa vorbesti la telefon sau sa rezolvi in minte alte probleme. Cu acest stil de mers de multe ori dai peste oameni, iar acest lucru nu te deranjeaza foarte tare.

Daca si tu mergi asa, inseamna ca esti productiv, ai gandire logica si esti foarte inteligent. Ceilalti te admira, desi te considera putin rece.

Wood sugereaza celor cu acest stil de mers sa se mai opreasca din cand in cand sa admire trandafirii, sa aiba contact vizual cu cei pe care ii intalnesc si sa salute oamenii pe care ii cunosc si ii simpatizeaza.

Stilul Idol

Stilul idol presupune un mers rapid, cu pieptul impins inainte, cu umerii trasi inapoi, cu capul usor ridicat. “Idolii” privesc in ochii oamenilor cu care se intalnesc si au tendinta sa zambeasca si chiar sa salute.

Potrivit lui Wood, foarte multi politicieni sau vedete au acest mers. Daca si tu mergi asa inseamna ca esti amuzant, charismatic, sociabil, dar unii oameni pot spune despre tine ca esti exagerat in gesturi.

Recomandarea specialistului este sa gandesti inainte sa actionezi.

Stilul Suporter

Stilul suporter presupune un mers usor leganat cu greutatea sustinuta pe picioare (corpul nu este inclinat nici in fata, nici in spate), viteza pasilor nu este nici mare, dar nici mica. Ai tendinta sa mentii contactul vizual cu oamenii care trec pe langa tine.

Daca ai acest stil de mers inseamna ca esti o persoana care se concentreaza mai mult pe viata personala si mai putin pe cariera, ai o satisfactie mai mare daca faci parte dintr-un grup (familie, echipa sportiva), stii multe, dar esti modest. Poti fi aiurit uneori.

Poti fi perceput slab de ceilalti si se poate profita de pe urma ta, mai ales de catre cei din primele doua categorii.

Citeste si: Ai mersul leganat, soldatesc sau serpuit? Afla ce spune mersul despre femei

Stilul Corector

Stilul corector presupune ca pasesti mai intai cu varfurile pantofilor, iar ochii sunt atintiti in pamant. Pasii sunt inceti, precauti ca nu cumva sa faci ceva gresit. Bratele sunt pe langa corp si nu patrunzi deloc in spatiul personal al celorlalti. Nu vorbesti la telefon sau cu persoanele de langa tine decat daca este neaparata nevoie.

Esti introvertit si politicos, ii tratezi pe ceilalti exact asa cum ai vrea sa fii tu tratat. Nu iti place sa vorbesti, nici macar atunci cand ai nevoie de ceva. Cel mai probabil astepti ca ceilalti sa ghiceasca ceea ce vrei. Acesta este motivul pentru care poti fi considerat enervant.

Recomandarea lui Wood este sa incerci sa comunici mai mult, si sa gasesti o cale onesta prin care sa-ti exprimi nevoile.

Citeste continuarea: 1 2 3

Data articol: 12/06/2021