Alimente care creeaza dependenta. Te-au prins si pe tine? - Pagina 2 din 2 - Sfatulparintilor.ro
Ultimele
de 14 ani pentru voi

Alimente care creeaza dependenta. Te-au prins si pe tine?

Alimente care creeaza dependenta - sfatulparintilor.ro - pixabay_com - black-coffee-1867753_1920

Iata lista:

Pizza, ciocolata, cipsuri, prajiturele, inghetata, cartofi prajiti, cheeseburger, bauturi carbogazoase, produse de patiserie, cascaval, bacon, pui prajit, bake rolls, floricele de porumb (cu unt), cereale dulci, bomboane gumate, friptura, briose, nuci, oua.

Desi unele produse de pe lista nu sunt procesate, oamenii de stiinta au observat ca produsele procesate au mai multe substante ce creeaza depedenta precum grasimile, carbohidratii si zaharul. Adica doza de grasime si zahar adaugata este mult mai mare decat ar fi normal. In plus, au notat ei, combinatia zahar-grasimi se gaseste rar in natura.

In afara dozei concentrate, procesarea accelereaza rata cu care substantele ce dau dependenta sunt absorbite in sistemul circulator. Prin procesare se inlatura fibrele, proteinele si apa care, in mod natural, incetinesc absorbtia, cresc nivelul glicemiei, actiune ce accelereaza zonele din creier implicate in dependenta.

Nu rata nici: 7 alimente care cresc nivelul de dopamina din creier. Acesta este secretul fericirii!

Studiile au aratat ca zaharul da mai multa dependenta decat cocaina si fructoza poate genera la fel de multa dependenta ca si alcoolul.

Studiile pe animale au demonstrat cat de multa dependenta creeaza zaharul. Creste dorinta de a-l avea, iar cand este eliminat din alimentatia cobailor apar simpotome precum anxietatea, scrasnitul dintilor si agresivitatea.

Cercetatorii au observat ca unele persoane par a avea predispozitie pentru dependenta. Iar cand acest lucru vine in contact cu aceste alimente atunci apar probleme foarte mari.

Neuropsihologul Diane Robinson a scos in evidenta aspectele emotionale ale mancarii. Ea a notat ca inca din primii ani de viata oamenii devin atasati emotional de alimente. Pentru mult, mancare devine consolare pentru suparare, recompensa pentru un comportament corespunzator sau vedetele sarbatorilor si aniversarilor. Chiar si mirosul anumitor alimente pot cauza supraalimentarea.

Sursa: foodrevolution.org

Imagine de Pexels de la Pixabay

Citeste continuarea: 1 2

Data articol: 29/08/2021