Complicatiile dermatitei atopice
Din punct de vedere evolutiv, dermatita atopica este imprevizibila, cu episoade acute si cronice in ciuda unor ingrijiri optime. Desi majoritatea cazurilor de dermatita atopica cunosc o ameliorare sau chiar disparitie la varsta adulta, sunt posibile exacerbari intermitente ale bolii pe tot parcursul vietii, cel mai adesea din pricina stresului fizic se emotional.
Este, de asemena, important de mentionat ca dermatita atopica poate genera fie aparitia rinitei alergice, fie aparitia astmului bronsic.
Tratamentul dermatitei atopice
Tratamentul acestei boli are scopul de a reduce si de a impiedica aparitia mancarimii. Prin scarpinare se poate ajunge la suprainfectarea zonelor afectate de dermatica. Sunt recomandate cremele si unguentele pe baza de corticosteroizi, antihistaminicele si chiar antibioticele pentru cazurile de infectii. Fototerapia este, de asemenea, o modalitate de tratament si consta in aplicarea unei lumini cu raze ultraviolete pe piele.
Despre Lipikar Balsam AP+
Laboratoarele La Roche-Posay au inventat o formula revolutionara de tratament al dermatitei atopice. Emolientul Lipikar Baume AP+ ofera eficienta unui balsam si lejeritatea unui lapte de corp. Prin aplicarea acestui tratament se reduce frecventa puseurilor de atopie si pruritul, dar se restabileste si calmul pielii. De asemenea, aceasta noua formula ajuta microbiomul cutanat sa-si restabileasca diversitatea, stimuleaza apararea antimicrobiana si imunitatea pielii. In plus, in studiile clinice, dupa aplicarea Lipikar Baume AP+ s-a constatat ameliorarea simptomelor chiar si dupa 28 de zile de la tratamentul terapeutic la 48% dintre pacienti.
Adriana Vaduva
redactor-sef Sfatulparintilor.ro
Citeste continuarea: 1 2