Ştim cu toţii că mersul pe jos este sănătos sau face piciorul frumos. Nu mai puţin de 40 de minute de mers pe jos, zilnic, are nenumărate beneficii pentru sănătate. Iată numai câteva exemple.
Mersul pe jos şi cancerul la sân
Potrivit unor studiu recent publicat în Journal of Clinical Oncology, femeile care au mers pe jos în mod regulat după ce au fost diagnosticate cu cancer la sân au avut cu 45% mai multe sanşe de supravieţuire decât cele care au rămas inactive. Un alt studiu, al cercetătorilor del al Universitatea Yale, a descoperit că femeile care au făcut mişcare cu un an înainte de diagnostic au avut o speranţă de viaţă cu 30% mai mare decât cele care nu au făcut nici un exerciţiu fizic înainte de a primi cruntul diagnostic.
Diabetul, combătut prin mers pe jos
Potrivit unui studiu realizat în Marea Britanie, mersul pe jos într-un ritm alert reduce semnificativ riscul dezvoltării diabetului de tip 2. Cercetările au fost întreprinse cu voluntari în familia cărora au existat cazuri de diabet de tip 2 şi s-a observat că prin mişcarea regulată (de intensitate moderată sau intensă) s-a îmbunătăţit sensibilitatea la insulină.
Mersul pe jos te scapă de pastile
Potrivit unui studiu realizat de Asociaţia persoanelor care merg pe jos din Statele Unite, la care au participat 32.000 de fmeei şi 8.000 de bărbaţi, s-a descoperit că persoanele care fac plimbări lungi în fiecare săptămână iau mai puţine medicamente.
Durerile cauzate de fibromialgie sunt reduse prin mers pe jos
Fibromialgia este o afecţiune medicală cronică ce se caracterizează prin durerea difuză şi sensibilitate în muşchi şi ţesuturile moi (tendoane, ligamente), puncte sensibile localizate şi tulburări de somn, slăbiciune. Acest sindrom de durere cronică afectează mai mult de 4% din populaţie. Potrivit unui studiu realizat pe femei cu vârste cuprinse între 32 şi 70 de ani, persoanele care au mers pe jos 60 de minute sau au făcut exerciţii uşoare de gimnastică sau stretching, de trei ori pe săptămână, timp de 18 săptămâni au reportat o îmbunătăţire semnificativă a stării de sănătate. S-au redus durerile, s-a îmbunătăţit capacitatea cerebrală. În plus, femeile s-au declarat mai puţin obosite şi mai puţin depresive.
Citeste si: Cum iti pot schimba viata 15 minute de mers pe jos
Mersul pe jos îmbunătăţeşte viaţa sexuală
Sexul şi mersul pe jos merg mână în mână. Potrivit cercetătorilor, femeile între 45 şi 55 de ani care au participat la un studiu, au declarat că viaţa lor sexuală s-a îmbunătăţit simţitor (atât prin creşterea libidoului, cât şi a numărului de orgasme) după ce au inclus în rutina lor zilnică mersul pe jos în ritm alert.
Citeste continuarea: 1 2
Cum poate fiecare ZODIE sa atragă mai mulți BANI? Iată cel mai eficient mod!