9 probleme medicale pentru care nu esti prea tanar sa te ingrijorezi - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

9 probleme medicale pentru care nu esti prea tanar sa te ingrijorezi

Sfatulparintilor » Familie-Părinţi » Sanatate fizica si mentala » 9 probleme medicale pentru care nu esti prea tanar sa te ingrijorezi

Ai putea crede ca mai ai ani buni pana sa ai te confrunti cu probleme de inima si cu „alte probleme” care apar odata cu trecerea anilor. Insa asta este o conceptie gresita. Multe dintre cele mai intalnite boli cu care parintii sa bunicii tai se confrunta au debutat atunci cand ei erau tineri. Tocmai de aceea este important sa faci anumite lucruri care sa previna aceste afectiuni.

 

Iata ce ai putea face acum pentru a te proteja:

 

 

1. Slabirea oaselor

Femeile isi dezvolta 90% din masa osoasa pana la implinirea a 18 ani, sustine medicul Wei Wei Lei. Iar dupa 30 de ani femeile incep sa piarda 1% din masa osoasa in fiecare an. In SUA, 8 milioane de femei sufera de osteoporoza si alte 34 de milioane de osteopenie, afectarea usoara a osului (o densitate osoasa mai mica decat cea normala). In aceasta situatie este important sa ai grija de tine si sa ai o dieta prin care sa-ti ajuti oasele. Mananca zilnic lapte, napi, alune, sardine, broccoli, tofu, branza, iaurt si alte alimente bogate in calciu. Femeile cu varsta intre 19 si 50 de ani au nevoie de 1.000 miligrame de calciu pe zi. Pentru a evita slabirea oaselor, doctorii recomanda exercitii fizice cu greutati, renuntarea la fumat si consumul scazut de alcool.

 

Citeste continuarea: 1 2 3 4 5

Cuvinte cheie: ,
Data articol: 03/02/2015