9 motive sa dormi dupa-amiaza - Pagina 2 din 2 - Sfatulparintilor.ro
Ultimele
de 14 ani pentru voi
motive sa dormi dupa-amiaza
Credit foto: Imagine de Ramiro Calace Montu de la Pixabay

6. Creste creativitatea


Jurnalul Sleep a publicat un studiu care a aratat ca somnul dupa amiaza poate imbunatati gandirea creativa. Singura conditie este ca somnul sa dureze intre 60 si 90 de minute. Intrucat o proces atat de solicitant precum gandirea creativa necesita un ciclu complet al somnului (toate cele 5 stadii ale sale).

7. Imbunatateste sanatatea inimii


Un studiu realizat in 2007 de catre Harvard University’s School of Public Health a descoperit ca somnul regulat de dupa amiaza poate reduce cu pana la 37% rata deceselor din cauza bolilor de inima. Aceasta statistica este comparabila cu beneficiile cardiovasculare ale altor activitati – dieta sanatoasa, reducerea cantitatii de colesterol inghitite si sportul.

8. Regleaza acumularea de greutate


Lipsa somnului poate avea un efect negativ asupra mijlocului. Poate ca nu consumi prea multe calorii in timp ce te odihnesti insa sunt o multime de studii care amintesc despre efectele pozitive ale somnului.
Potrivit unei cercetari realizat in 2010 in Japonia, la care au participat 35.000 de adulti s-a observat ca cei care dorm 5-6 ore pe noapte au de doua ori mai multe sanse de a deveni supraponderali comparativ cu cei care se odihnesc 7-9 ore.

Un studiu similar, realizat de catre Universitatea Columbia a venit cu aproximativ aceleasi rezultate, persoanele care au 5-7 ore de somn pe noapte au cu 50% mai multe sanse de a deveni obezi comparativ cu cei care dorm 7-9 ore.
Cercetatorii cred ca acumularea de kilograme in plus din cauza lipsei de somn este rezultatul direct a reducerii nivelului de leptina – hormonul satietatii – si a cresterii hormonul foamei grelina.

9. Favorizeaza insanatosirea


In timp ce esti treaz creierul tau primeste si analizeaza in mod continuu informatii. Iar acest lucru are un efect direct asupra functionarii corpului. Acest efect trebuie contracarat prin somn care are ca rezultat relaxarea si reintegrarea capabilitatilor mentale si fizice.

Imagine de Ramiro Calace Montu de la Pixabay

Citeste continuarea: 1 2

Data articol: 29/11/2023