8 moduri sa opresti o raceala de la primele semne ale declansarii ei - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

8 moduri sa opresti o raceala de la primele semne ale declansarii ei

Sfatulparintilor » Familie-Părinţi » Sanatate fizica si mentala » 8 moduri sa opresti o raceala de la primele semne ale declansarii ei
moduri sa opresti o raceala - sfatulparintilor.ro - pixabay_com - girl-2171052_1920

Un adult raceste in medie o data – de doua ori pe an. O infectie a tractului respirator superior dureaza, in medie, 10 zile. Insa, daca la primele semne de raceala iei masuri, vei suporta mai usor simptomele bolii.

Iata 8 moduri sa opresti o raceala de la primele semne ale declanarii ei:

1. Ia zinc

Studiile de specialitate releva faptul ca zincul luat din prima zi in care au aparut simptomele de raceala reduce atat severitatea bolii, cat si durata ei.

 

 

2. Fii zen

Cand esti stresat, sistemul imunitar este slabit si nu va reactiona prompt la infectiile virale sau bacteriene. Specialistii spun ca meditatiile zilnice reduc incidenta, durata si severitatea unei raceli cu 35-60%.

3. Hidrateaza-te

Consumul mare de apa iti hidrateaza si mucoasele nazale si astfel vei elimina mai usor particulele de bacterii care patrund in nari.

 

 

4. Fa gargara

Trucul bunicilor cu gargara chiar are efect. Atunci and esti racit, daca faci gargara, vei reusi sa elimini cateva dintre elementele daunatoare aflate in gat.

 

 

Citeste continuarea: 1 2

Data articol: 07/10/2020