Iti plac rosiile? Daca nu, iata cateva motive sa inceapa sa-ti placa.
Licopenul este un fitonutrient care previne aparitia cancerului pe care il regasesti din plin in rosii. Desi el este cel care da culoarea rosie a tomatelor, nu toate legumele de culoare rosie il contin.
Iata 7 beneficii ale licopenului pentru sanatatea ta.
Antioxidant puternic
Antioxidantii confera organismului abilitatea de a lupta impotriva bolilor. Licopenul, in special, ajuta corpul sa tina piept pesticidelor si altor substante chimice periculoase pe care absorbim sub o forma sau alta. De asemenea, licopenul protejeaza corpul de infectii fungice.
11 alimente care iti hranesc inima. Tu cat de des le consumi?
Previne aparitia cancerului
Licopenul previne aparitia celulelor canceroase si incetineste dezvoltarea acestora, in special in cazul cancerului de san si de prostata. Efecte similare le are si in cazul cancerului renal. Studii de specialitate au scos la iveala faptul ca licopenul protejeaza organismul de infectia cu HPV (cauza principala a declansarii cancerului uterin).
Mentine ochii sanatosi
Licopenul are darul de a proteja ochii de stresul oxidativ, precum si de degenerarea maculara cauzata de inaintarea in varsta.
Reduce durerea
Neuropatia este o durere cauzata de afectarea nervilor. Exista putine tratamente eficace pentru neuropatie, desi se recomanda medicamente antiinflamatorii. Insa, o dieta bogata in licopen poate ajuta la reducerea intensitatii durerii.
Citeste continuarea: 1 2