Shop
Ultimele 100 de articole

6 sfaturi să ţii diabetul sub control

19 martie 2015, , Vizualizări:
sfatulparintilor.ro - Cum să ţii diabetul sub control

Diabetul este o problemă în România unde sunt peste 1.200.000 de bolnavi, potrivit statisticilor oficiale. Din nefericire nu ştim câţi români au predispoziţie pentru această boală, adică să dezvolte diabetul în următorii 10-15 ani. Ceea ce înseamnă că nu sunt conştienţi de pericol sau că ar trebui să ia măsuri de siguranţă pentru a evita îmbolnăvirea, precum: reducerea kilogramelor în exces şi să facă mai multă mişcare. Cei în ale căror familii există persoane care au probleme cu diabetul ar trebui să-şi schimbe stilul de viaţă astfel încât să nu-şi petreacă zilele cu medicamente şi cu teama că pot oricând dezvolta boli ale inimi, Alzheimer şi alte afecţiunii înspăimântătoare.

Iată 6 sfaturi pe care le poate aplica oricine astfel încât să ţii diabetul departe.

 

Diabetul poate fi ţinut sub control dacă slăbeşti

Chiar şi persoanele supraponderale au cu 70% mai puţine şanse de a dezvolta diabet în cazul în care pierd 5% din masa corporală, şi dacă nu fac mişcare. În cazul în care ai 78 de kilograme asta înseamnă aproximativ 4 kilograme.

 

 

Salata te ajută în lupta împotriva diabetului

Salata verde cu oţet înainte de o masă copioasă te ajută să ţii sub control nivelul zahărului din sânge. Într-un studiu realizat de Universitatea de stat din Arizona, s-a demonstrat că persoanele cu diabet de tip 2 care au consumat 2 linguriţe de oţet, înaintea unei mese bogate în carbohidraţi prezentau un nivel mai scăzut de zahăr în sânge. Efectul oţetului este asemănător cu cel al unor medicamente care scad glicemia.

 

 

 

Te mai poate interesa si

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2 3

Cuvinte cheie: , , ,

seo
Gradinita
Blossom Salon
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.