6 sfaturi să ţii diabetul sub control - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

6 sfaturi să ţii diabetul sub control

Sfatulparintilor » Familie-Părinţi » Sanatate fizica si mentala » 6 sfaturi să ţii diabetul sub control
sfaturi să ţii diabetul sub control - sfatulparintilor.ro - pixabay_com - diabetes-1724617_1920

Diabetul este o problemă în România unde sunt peste 1.200.000 de bolnavi, potrivit statisticilor oficiale. Din nefericire nu ştim câţi români au predispoziţie pentru această boală, adică să dezvolte diabetul în următorii 10-15 ani. Ceea ce înseamnă că nu sunt conştienţi de pericol sau că ar trebui să ia măsuri de siguranţă pentru a evita îmbolnăvirea, precum: reducerea kilogramelor în exces şi să facă mai multă mişcare. Cei în ale căror familii există persoane care au probleme cu diabetul ar trebui să-şi schimbe stilul de viaţă astfel încât să nu-şi petreacă zilele cu medicamente şi cu teama că pot oricând dezvolta boli ale inimi, Alzheimer şi alte afecţiunii înspăimântătoare.

Iată 6 sfaturi să ţii diabetul sub control.

Diabetul poate fi ţinut sub control dacă slăbeşti

Chiar şi persoanele supraponderale au cu 70% mai puţine şanse de a dezvolta diabet în cazul în care pierd 5% din masa corporală, şi dacă nu fac mişcare. În cazul în care ai 78 de kilograme asta înseamnă aproximativ 4 kilograme.

Salata te ajută în lupta împotriva diabetului

Salata verde cu oţet înainte de o masă copioasă te ajută să ţii sub control nivelul zahărului din sânge. Într-un studiu realizat de Universitatea de stat din Arizona, s-a demonstrat că persoanele cu diabet de tip 2 care au consumat 2 linguriţe de oţet, înaintea unei mese bogate în carbohidraţi prezentau un nivel mai scăzut de zahăr în sânge. Efectul oţetului este asemănător cu cel al unor medicamente care scad glicemia.

Te mai poate interesa si Diabetul zaharat. Ce este. Tipuri de diabet. Cum se trateaza. Sfaturi pentru prevenire

Diabetul poate fi combătut prin sport

Mergi zilnic cât de mult poţi. Vei fi mai sănătos chiar dacă nu slăbeşti. Un studiu realizat în Finlanda a arătat că persoanele care au făcut mişcare până la 4 ore pe săptămână prezintă un risc cu până la 80% mai scăzut de a se îmbolnăvi de diabet chiar dacă n-au pierdut nici măcar un kilogram. Aceste rezultate au fost confirmate în alte numeroase studii. Cercetătorii chinezi au descoprit că persoanele cu glicemia mare care fac exerciţii au cu 40% şanse mai mici de a face diabet. De ce chiar şi o plimbare simplă este atât de minunată? Studiile au demoonstrat că mişcarea ajută organismul să utilizeze insulina mai eficace prin creşterea numărului de receptori din celule. Insulina ajută zahărul din sânge să ajungă la celule pentru a furniza energie şi pentru a le hrăni. În caz contrar, zahărul rămâne în sistemul circulator depunându-se pe vasele de sânge şi unde va provoca probleme grave de sănătate.

Nu rata nici: Cum e sa fii gravida si diabetica… Povestea unei mamici care a aflat ca are diabet dupa ce a ramas insarcinata

Citeste continuarea: 1 2

Data articol: 11/07/2021